Vis filter

Viser alle 2 resultater

Viser alle 2 resultater

Hvad er en ukrudtsdug?

En ukrudtsdug er et tyndt lag af stof, der er designet til at forhindre ukrudt i at vokse. Det er lavet af et stof, der ikke tillader lys at trænge igennem, hvilket betyder at ukrudt ikke kan få næring. En dug er  et godt alternativ til kemikalier, da det ikke skader miljøet.

Også kendt som: Belæginingdug, vækstdug eller fiberdug  

Hvordan virker en ukrudtsdug?

Ukrudtsdug fungerer ved at forhindre lys og næring i at nå ukrudtet. Dette betyder, at ukrudtet ikke kan vokse og dermed ikke kan ødelægge din have.

Hvordan lægger man en ukrudtsdug?

En dug er  let at installere. Den skal blot lægges over jorden og derefter sikres med jord, bark eller granitskærver. Det er vigtigt at sikre, at der ikke er nogen huller, hvor ukrudtet kan vokse igennem.

Hvis du skal lægge 2 stykker ved siden af hinanden anbefaler vi at de minimum overlapper hinanden med minimum 5 cm.

Hvis der skal plantes i dugen anbefaler vi at skære et lille kryds.

Hvor bruges dugen?

Ukrudtsdugen benyttes de steder hvor man ikke ønsker at ukrudt kommer. Ukrudtdugen bruges ofte mellem jord og ens granitskærver hvilket mindsker muligheden for at ukrudt vokser op.

En ukrudtsdug kan også bruges hvis man har et større område der er ramt af ukrudt. Du skal bog placer dugen i området med ukrudt og sørge for at dugen holdes på plads med pløkker eller sten i hjørnerne. Lad herefter dugen ligge i et par måneder til ukrudtet er gult og slattent.

Hvilke fordele er det ved en dug?

  1. Ukrudtsdug er et tyndt lag af stof, der lægges over jorden for at forhindre ukrudt i at vokse.
  2. Ukrudtsdug er ofte lavet af polypropylen og kan holde i flere år.
  3. Det er et miljøvenligt alternativ til kemikalier, der bruges til at bekæmpe ukrudt.
  4. Ukrudtsdug er let at installere.

Skal jeg bruge ukrudtsdug under min belægning?

Vi anbefaler ikke at man bruger ukrudtsdug lige under ens belægning da det kan betyde at stenene nemmere kan flytte sig. Hvis du gerne vil benytte en ukrudtsdug under dine fliser anbefaler vi at bruge det efter stabilgruslaget så dine fliser ikke lægger ovenpå dugen.