Vis filter

Viser alle 4 resultater

Viser alle 4 resultater

2B murelementer – flot og afrundet udseende

2B murelement er en klassik blok som giver et flot affaset og afrundet udseende. Stene giver en flot lodret mur. Serien indeholder 3 forskellige type elementer:

  • Normal blok
  • Hjørne blok – højre eller venstre
  • Afdækning

Hjørneblokken adskiller sig fra de normale blokke ved at kun have en låsetap øverst og have en affaset og affrundet ende.

Afdækningen har ingen låsetap øverst for at give et enkelt og afsluttet udtryk. Under elementet er der stadig spor til at placere oven på de andre blokke.

Skal de enkle blokke tilpasses kan de skæres med en vinkelsliber med diamantklinge.

Hvordan er murelementet lavet?

Murelementet er fremstillet af beton og har sit eget låsesystem hvor blokken er lavet med 2 tapper i toppen og to spor i bunden hvilket sikre at elementet sidder på sin plads, men også gør at blokkene er hurtige at sætte op. Murelemterne er produceret efter betonvarekontrollens højeste krav. Det betyder at du får et element der holder sin styrke i mange år.

Hvornår anvendelse 2B murelementer?

2B murelementer anvendes oftest til at bygge lave mure op. Elementerne anbefales at bruges op til 0,5 m uden bagstøbning. Elementerne kan nemt bruges højere hvis man bruger bagstøbning.

Murelementerne kan ved at benytte det bagerst spor bygge en lodret mur, hvis man benytter det andet spor, kan muren få en indrykning på 2 cm pr. skifte – dette giver en hældning på 9 grader eller 15%.

Hvordan sætter man murelementerne?

  1. Murelementerne sættes ca. 3-5 cm under terræn i et vandret stabilt fundament af beton. (under betonen anbefaler vi komprimeret stabilgrus)
  2. Elementerne sættes herefter med en fugebredde på 2-5 mm i betonen.
  3. Herefter sættes de enkle blokke ovenpå hinanden i forbandt.

Alt efter belastningen bagved anbefaler vi at bagstøbe. Vi har herunder skrevet de vejledende tykkelser på bagstøbning:

0,5 m – 1,2 m:

Betontykkelse: 10 cm

1,4 m:

Betontykkelse: 15 cm

1,6 m:

Betontykkelse: 20 cm

1,8 m:

Betontykkelse: 25 cm

2,0 m:

Betontykkelse: 30 cm

Har du spørgsmål vedrørende 2B murelementer?

Der kan opstå spørgsmål i processen ved at sætte murelementer, og hvis du har spørgsmål der skal besvares, sidder vi klar på [email protected] eller 97491452.

Vil du se hvordan muren ser ud har vi opbygget en mur i vores udstilling som kan ses i butikkens åbningstid. Vi er klar til at vejlede og rådgive i åbningstiden.