Vis filter

Viser alle 20 resultater

Viser alle 20 resultater

Rionet hegn – en flot og vedligeholdelsesfri løsning

Rionet hegn er en moderne og flot løsning som kan bruges til hele fag eller luft mellen ens fag.

Rionet er et flot alternativ til både komposithegn og træhegn – men kan også nemt kombineres med begge løsninger.

Rionet kan også kaldes for armeringsnet eller espailer.

Hvad bruges rionet til?

Rionet bruges både som enkle fag som kan monteres på stålstolper eller træstolper. Rionet hegn fås hvor de er sat i en ramme enten i træ og galvaniseret ramme. Rammen fås passer i falserne på vores træstolper, betonstolper eller stålstolper.

Rionet har utallige anvendelsesmuligheder og tilbyder enten at stå alene, men kan også kombineres med komposit eller træ. Rionet benyttes tit som forhavehegn eller som hegn mellem andre fag som enten bruges til at give luft eller til at plantes opad.

Opsummeret bruges hegnet tit til:

  • Indramning som klassisk havehegn
  • Opstille luftige skillevægge
  • Opbygge et ”levende” hegn
  • Vægge af espalier.

Hvordan sætter man rionet op?

Alt efter hvilken type rionet man vælger, er opsættelsen anderledes. Herunder skriver vi lidt om hvordan de forskellige opsættelser er.

Rionet hegn i ramme

Rionet i ramme opsættes som vores træfag ved at rammen sættes ned i falserne på vores stolper.

Rionet hegn uden ramme

Rionet uden ramme monteres med bøjlebeslag hvor der skrues 2 skruer i stolpen.

Det vigtigste ved opsætningen er at stolpen sidder i lod og at faget er den rigtige højde.

Har du specielle mål rionettet skal være? Modeller i rammer har en række standardmål som passer til vores andre hegnsfag, men hvis du har behov for længder eller størrelser der ikke er standard, kan du kontakte os og få et pris.

Hvordan vedligeholder man rionet hegn?

En fordel ved hegnstypen er at den kræver minimalt vedligehold og det vedligehold der er, er ikke olie, maling eller slibning. Nettet kan kræve rengøring for at holde sig udseende. Ved at vedligehold hegnet løbende vil det forlænge levetiden.

Hvordan tilpasses nettet?

Armeringsnettet kan nemt tilpasses hvis tilpasses med en vinkelsliber eller en boltsaks hvis det skal være kortere.

Du kan med en vinkelsliber fjerne skarpe kanter hvis der stikker noget udover siderne.

Hvilken typer rionet hegn findes der?

Rionet hegn fås i forskellige tykkelser i jernet samt størrelser på maskerne. Når man vælger hvilken type armeringsnet man vælger, skal man typisk kigge efter hvilken diameter jernet har da de forskellige størrelser benyttes til forskellige formål.

Hvis hegnet skal bruges til at holde kæledyr ude af haven anbefaler vi at vælge mindst mulige masker.  Vi har jernstørrelser fra diameter 5 til 10 mm med 5×5, 10×10 eller 15×15 mm maskestørrelse.

Vores net fås med enten galvaniseret, rustent eller pulverlakeret udseende.

Har du spørgsmål vedrørende rionet?

Har ud spørgsmål eller andet til dit hegnsprojekt er du mere end velkommen til at kontakte os på 97491452 eller [email protected] så sidder vi klar til at hjælpe dig videre eller i gang med hegnsprojektet.

Kunne du tænke dig at se vores forskellige rionet hegn kan du se det i vores haveudstilling i Ulfborg der er åben fra 08:00 – 21:00, hvis du kommer i butikkens åbningstider er vi klar til at rådgive og vejlede.

Typisk stillede spørgsmål om rionet:

  • Ruster ens hegn af rionet?

Vores rionet er normalt galvaniseret hvilket betyder at det ikke ruster. Hvis man vælger vores model rusten, kommer den rustet.

  • Hvilke type stolper skal jeg bruge til rionet hegn?

Rionet kan benyttes i alle vores forskellige stolper. Alt efter hvilken model man vælger, kan stolperne benyttes ned i vores falser eller skrues på stolperne.