Vis filter

Viser 1–30 af 32 resultater

Viser 1–30 af 32 resultater

Herregårdssten i forskellige formater

Herregårdssten er en klassisker indenfor belægningssten og en af de mest solgte i hele danmark. Herregårdssten fås i mange forskellige størrelser og farver.

De forskellige modeller er:

Herregårdssten er kendt for sit rustikke udseende med slået / afraspede kanter hvilket giver et rustik udseende til ens belægning.

Herregårdssten er også kendt som: holmegaardssten eller slotsbrosten

Herregårdssten vægt

Herregårdssten fås i forskellige tykkelser og størrelser hvilket har betydning på hvilken vægt ens herregårdssten har.

En 14x21x5 herregårdssten vejer f.eks. cirka 3 kg pr. stk. og cirka 100 kg pr m2. Hvis man går i en 14x21x7 cm sten vejer en sten cirka 4,41 kg pr stk og cirka 150 kg pr m2. Hver enkel herregårdssten kan have en forskellige vægt da det er forskellige hvor meget af kanterne der er slået af – derudover kan der også være variation i tykkelse hvilket kan gøre flisen lettere eller tykkere.

Herregårdssten i forskellige farver

Herregårdssten produceres i mange forskellige formater og bliver også produceret i forskellige farvevarianter. Herunder beskriver vi kort de forskellige og hvilke formater der bliver produceret i de enkle farver.

Herregårdssten i grå

Herregårdssten i grå er de mest klassiske sten og bliver både produceret i: 14×21, 21×21, 14×28, 21×28 og 28×28. De mange forskellige størrelser bliver også produceret i forskellige tykkelser. Vi anbefaler at man bruger 5 cm på terrasser og havestier og 7 cm til indkørsler. Enkle modeller har kun 7 cm hvilket betyder man bruger 7 cm over hele huset.

Herregårdssten gråmix

Herregårdssten gråmix er en flot og spændende sten med spil i. Herregårdssten i gråmix fås i både 5 og 7 cm så man både kan bruge dem til indkørsler og terrasser. Gråmix er en mix af grå og sort hvilket giver hver sten unikt spil. Herregårdssten gråmix er produceret i disse modeller: 14×21, 21×21, 21×28 og 28×28

Herregårdssten sort / antracit

Herregårdssten i sort / antracit er en af de mest solgte sten og er produceret i cement med sort farve tilsat. Herregårdsstenen kommer i modellerne 14×21, 21×21, 21×28 og 28×28. Stenene er alle med slået kanter.

Herregårdssten rødmix

Herregårdssten i rødmix er en klassisk belægningssten som er produceret i grå cement med tilsat rød og sort hvilket giver hver enkel sten smukt spil i overfladen. Rødmix fås i 14×21 i forskellige modeller.

Herregårdssten til indkørsel

Det er vigtigt at man vælger den rigtige tykkelse herregårdssten så man får en sten der kan holde til den belastning der kommer. Vi anbefaler at man bruger 6 eller 7 cm tykke herregårdssten i indkørslen.

Herregårdssten til terrassen

Herregårdssten til terrasser og stier anbefales at man bruger 5 eller 6 cm. Da terrasser og stier ikke bliver udsat for samme belastning som ens indkørsel gør at man kan bruge en sten der er under 6 cm tykke.

Herregårdssten mønster

Herregårdssten bliver produceret i mange forskellige størrelser hvilket betyder at de kan bruges på mange forskellige måder og lægge i mange forskellige mønster. De mest populære læggemøster for herregårdssten er:

  • Halvforbandt
  • Blokforbandt / kvadratisk mønster
  • Sildeben

Det er både muligt at lægge herregårdssten alene, men også flot at kombinere med de mange forskellige formater.

Hvordan får herregårdssten sine slået kanter?

Herregårdssten bliver produceret med lige kanter, men kommer igennem en tromle hvor stenene ”slås” mod hinanden og får sine rustikke kanter. Hver enkel sten er unik og det kan ikke bestemmes hvor meget af kanterne der bliver slået af hvilket, også er med til at give herregårdsstenen sin charme.

Hvordan bliver herregårdssten leveret?

Herregårdssten bliver stablet på paller og leveret med kranbil, truckbil eller med palleløfter (ved mindre ordre) Herregårdssten bliver fragtfrit leveret ved 6 tons eller den mængde der står på de enkle størrelser. Det er muligt at kombinere de forskellige størrelser og opnå fri fragt.

Herregårdssten blev før i tiden leveret løs tippet – men dette tilbydes ikke mere.

Vil du se de forskellige muligheder?

Vil du se vores forskellige modeller og farver er du mere end velkommen i vores store udstilling i Ulfborg hvor vi har udstillet de mange forskellige modeller og farver. Hvis du vil være sikker på at den model du ønsker er udstillet kan du ringe til os på 9749 1452 eller skrive på [email protected]

Ofte stillede spørgsmål

Hvad vejer en herregårdssten?

En herregårdssten vejer forskellige alt efter hvilken størrelse og tykkelse man vælger. Den normale 14x21x5 cm vejer ca. 3 kg.

Hvor mange herregårdssten pr m2?

Der går 34 stk. til hver m2 hvis man benytter størrelsen 14×21, hvis man bruger halve herregårdssten, går der 68 stk. til pr. m2.

Hvor mange herregårdssten er der pr palle?

Alt efter hvilken tykkelse herregårdssten man vælger, er der forskellige pr. palle. Der er 462 stk pr. palle i 14x21x5 cm og 336 stk. pr. palle i 14x21x7 cm.