Viser alle 7 resultater
-
159,00 kr. / stk
-
159,00 kr. / stk
-
159,00 kr. / stk
-
69,00 kr. / pr. pose
-
98,00 kr. / pr. pose
-
69,00 kr. / pr. pose
-
119,00 kr. / pr. pose
Viser alle 7 resultater
Hvad er fugesand?
Fugesand er et materiale, der anvendes ved fugearbejde. Fugesand er sand, der bruges til at fylde mellemrummene mellem ens havefliser, granitfliser, keramikfliser og andre belægninger. Fugesand har mange forskellige navne og de mest brugte er; sand, strandsand, bakkesand og stenmel.
De er vigtigt at vide at de forskellige navne vi nævnte, er forskellige:
- Bakkesand – Bliver gravet ud fra grusgrave og er normalt skarpkornet, hvis betyder at fugen pakker sig godt og bliver stærk.
- Strandsand – Strandsand bruges ofte til fuger og er gravet ud fra standen / havet. Strandsand er normalt mere rundet og låser ikke nær så godt som bakkesand
- Stenmel – Stenmel er kendt som en skarpkantet fugetype som bliver maskin knust og pakker sig rigtig godt sammen.
Men hvorfor er fugesand vigtigt?
Fugesand er en vigtig faktor når man lægger fliser fordi belægningens styrke ligger i fugen. Faktisk udgør fugen 1/3 af styrken, hvilket vil sige det ikke er ligegyldigt hvad man vælger og om man undværer.
Det vigtige ved fugesand er, at man vælger en fuge der kan pakke sig, så er der større sandsynlighed for at fliserne bliver på sin plads og at fuge bliver hvor den er.
Et ekstra plus er hvis fugerne er fyldt helt op, er der mindre chance for ukrudtet bliver væk.
Fugesand til fliser
Fugesand til fliser findes i mange forskellige arter, og der bliver lavet blandinger, der er mere velegnet til de enkelte typer fliser. Vi har herunder beskrevet de forskellige typer af vores fugesand samt hvilke type fugesand vi anbefaler at du benytter.
Fugesand 0-4 mm
Fugesand er en blanding med 0-4 mm fugegrus med 5-10% finstof i henhold til DS1136. Fugesand indeholder små skarpe sten som låser fast i hinanden, hvilket betyder at der ikke vil trænge ukrudt op nedefra.
Har du lyst til at læse mere om fugesand kan du læse mere her
Velegnet til: Havefliser, belægningssten, granitfliser, belægningstegl
Fugesand Kerama
Kerama er fugesand er fugesand der er beregnet til keramiske fliser. Kerama fugesand er beregnet til fugedybder til 2-3 mm. Fugesandet indeholder naturlige bindemidler, som gør fuge modstandsdygtig over for kraftig regn og overfladevand. Fugen er vandgennemtrængelig. Fugen fås i antracit, grå og natur.
Velegnet til: Keramiske fliser
Fugesand NoGrow / Dan fugesand
Fugesand Nogrow er kvartssand vasket og tørret tilsat næringsfattige mineraler med høj pH-værdi som gør ukrudtsfrø tørre ud. Fugesandet fås i natur og mørk.
Velegnet til: Havefliser, belægningssten og granitfliser
Stenmel
Stenmel er knust granitmateriale som benyttes som giver en kompakt fuge. Stenmel fås i forskellige farver.
Velegnet til: Havefliser, belægningssten, granitfliser, sandsten, chaussesten, brosten
Sort fugesand / fugesand antracit
Mange efterspørger en sort fugesand, hvis man køber sorte eller mørke flisetyper. Vi har derfor 3 forskellige typer af mørk fugesand så du har til dit projekt:
- NoGrow Antracit
- Kerama fugesand Antracit
- Stenmel i sort
Alle de 3 forskellige typer kan benyttes til havefliser, granitfliser og keramiske fliser. De 3 forskellige typer har alle sine fordele og ulemper:
NoGrow i antracit / sort er nem at feje ned i fugerne og har ukrudtshæmmende middel i sig. Det vil sige, at der typisk vokser mindre ukrudt.
Kerama fugesand i antracit er en “hård” fuge som efter man har fejet den ud, vander så den bliver hård – men stadig vandgennemtrængelig. Fugesandet bliver typisk brugt til keramiske fliser.
Stenmel giver en hård og stabil fuge, da det er knust granit med skarpe kanter. Stenmel er særdeles godt til indkørsler, hvor fugen skal tage noget at belastningen.
Ukrudtshæmmende fugesand
Ukrudtshæmmende fugesand er en populær fugesand som til dagligt bliver kaldt “NoGrow”. NoGrow fugesand er en blanding af vasket og tørret kvartssand samt næringsfattige mineraler med høj pH-værdi. Den høje pH-værdi gør, at ukrudtsfrø tørrer ud når de lander på fugerne – så har de ikke mulighed for at slå rod og spire.
Mineralerne i fugesandet opløses med tiden og udvaskes normalt efter 10 års regn. Alternativ til NoGrow vil være vores fast fuge / rompox som giver en hård fuge hvor ukrudtet ikke kan vokse i.
Vi anbefaler ikke at bruge det ukrudtshæmmende fugesand til belægningstegl og ikke op mod soklen.
Hvordan bruger man fugesand?
Fugesand skal bruges til at fylde mellemrummene op mellem ens belægninger. Det er vigtigt at man fylder fugerne op så der ingen huller er. Hvis der er huller i fugen eller den ikke er fyldt, vil der kunne sætte ukrudtsfrø og dermed danne ukrudt.
Fugesandet kan udover at styrke ens belægning også være med til at ”skrabe” ens fliser rene, da kornene i sandet er skarpkantet.
Gør fugearbejdet nemt ved at feje flisesandet diagonalt på fugeretningen med en kost.
Er det på tide at få friske fuger?
Vi anbefaler at man fylder sine fuger op en gang om året – det sikrer at du flotte og rene fliser.
- Start med at fjerne ukrudtet i ens fuger i hele dens højde.
- Mix posen med fugesandet
- Fej dine fliser med fugesandet
Husk at feje overskydende fugemateriale så det ikke ligger på dine sten og danner gråligt slør. Fej fugesandet når det er tørt.
Ofte stillede spørgsmål
Er fugesand miljørigtigt?
Ja fugesand er anerkendt som et miljøvendigt mateirale af flere grunde. Fugesand er et naturligt materiale, der ikke indeholder skadelige stoffer eller kemikalier. Men først og fremmest kommer fugesand fra jorden som en naturlig ressource.
Fugesand indeholder som sagt ikke skadelige stoffer som siver ud og forurene jorden eller vandet.
Fugesandet er også et genanvendeligt materiale, som kan bruges igen og igen.
Hvilken farve fugesand skal jeg bruge?
Valget af fugesandsfarve kan have en betydelig indvirkning på det endelige udseende af din belægning.
Sand / Neutral benyttes til grå og lysegrå belægninger
For belægninger, der har en grå eller lysegrå nuance, anbefales det at bruge en sand eller neutral farvet fugesand. Denne farve komplementerer de lyse toner i belægningen og giver en naturlig og flot overgang mellem stenene.
Grå benyttes til mørkegrå og grå belægninger
Når det kommer til mørkegrå og grå belægninger, vil en grå fugesand være det bedste match. Dette sikrer, at fugematerialet flyder ubesværet sammen med belægningens farvetone, skaber en ensartet og kontinuerlig overflade og forhindrer uønskede kontraster.
Sort fugemateriale benyttes til sorte belægninger.
Sorte belægninger fortjener et sort fugemateriale – det er det ideelle valg. Ved at vælge en sort fugesand vil du opnå en dyb og flot effekt, som får stenene og fugerne smelter sammen. Dette vil give belægningen et moderne og elegant udtryk.
Hvad koster fugesand?
Prisen på fugesand er afhængig af flere faktorer, herunder kvalitet, oprindelse og mængden, der købes. Priserne for fugesand varierer typisk mellem 70 og 160 kr. Dette betyder, at den specifikke pris pr. kilo kan svinge fra omkring 3 kr til 9 kr. Denne variation kan skyldes forskellige faktorer som hvor fint det er malet, om der er tilsat yderligere komponenter for forbedret ydelse, og hvor det er produceret.
For eksempel vil en specialiseret fugesand, der er designet til specifikke formål som vandpermeabilitet eller ukrudtsforebyggelse, ofte have en højere pris end standard fugesand.
Skal man fjerne overskydende fugesand?
Fjernelse af overskydende fugesand fra en ens belægning er et MUST efter vores anbefalinger. Hvis man lader overskydende fugesand ligge på sin belægning vil der kunne forekomme hvide/grå skjolder. Det er ekstra vigtigt ikke at lade fugesandet ligge i de våde måneder da processen ofte sker når der er fugt i luften.
Vi anbefaler altid at du fjerne overskydende fugesand fra din belægning da det kan give hvide eller grå skjolder hvis det ligger på belægningen og modtager fugt.
Hvornår skal jeg bruge fugesand?
Fugesand bruges, når man har lagt sin belægning. Fugesandet er den sidste finish som fuldfører belægningen.
Fugesand bruges også til at fylde sine fliser op – gerne 1-2 gange om året.
Hvor meget fugesand skal jeg bruge?
Tommelfingerregel for forbrug er 3 kg fugesand pr. m2 belægning, men ved mindre fliser (under 30×30) vil der være flere fuger og dermed højere forbrug.
Vi har listet et par af vores standard flisetyper og mængder op herunder:
- Havefliser 30x30x5 = 15 kg pr. 10 m2
- Havefliser 40x40x6 = 14 kg pr 10 m2
- Havefliser 50x50x6 = 12 kg pr 10 m2
- Havefliser 60x60x6 = 10 kg pr 10 m2
- Herregårdssten 14x21x6 = 34 kg or 10 m2
Mængderne er vejledende alt efter hvor stor fuge man anlægger sin belægning med
Hvordan fuger jeg fliser?
Du kan læse vores guide her til korrekt fugning af belægning
Skal jeg kun fuge en gang?
Fugesand bør benyttes mindst en gang om året, så er du sikret at dine fuger er fyldt op, så ukrudt ovenfra ikke sætter sig i fugerne. Fugesand hjælper også med at få fjernet alger, da de små sten skraber algerne af.