Vis filter

Viser alle 8 resultater

Viser alle 8 resultater

Støjhegn til private og erhverv

Skal du have mindsket larm og støj? Så kan du vælge vores støjhegn til at mindske det. Vores støjhegn er ideel hvis du ønsker et afslappende sted som til dagligt er præget af lyd fra biler, lastbiler eller andet støj.

Vores støjhegn fås i forskellige modeller alt efter hvilken typen man er til.

Lyddæmpende hegn som giver fred tilbage i haven

Vores noisecare serie er opbygget af støjabsorberende materiale af ståluld og beklædt med stål. Hvert modul af noisecare er beklædt med diffusionsåben og UV-stabukuseret membran der sammen med den behandlet ståloverflade dæmper støj.

Støjdæmpende hegn – sådan sætter du det

Støjhegn skal placeres tættest mulig på støjkilden, det er dog også vigtigt at man tager faktorer som husets placering, refleksioner i området og støjkilde i betragtning når man placerer sit støjhegn. Det er altid en god ide at sparre med en montør før man opsætter hegnet.

Støjabsorberende hegn

Vores støjabsorberende hegn er det komplette hegn når man snakker om et stabilt og vedligeholdelsesfrit hegn. Vores støjabsorberende hegn fås i 2 forskellige modeller noisecare og betonhegn. Betonhegnet er den klassiske løsning som har mange år i bagen.  Noisecare er den nye dreng i klassen som giver høj støjdæmpning og et moderne design.

 

Støjhegn til haven

Det typiske støjhegn til haven er vores noisecare modeller. Noisecare modellerne kommer i færdigsamlet moduler med i standard højder og længder. Noisecare modulerne kan leveres i 4 forskellige farver; hvid, grå, sort og antracit. Hvis du gerne vil have et smukt støjhegn til haven, kan du beklæde den yderste del af hegnsmodulerne med færdige lameller i træ som passer til fagene.

 

Støjhegn pris

Alt efter hvilken type støjhegn man vælger, er prisen også derefter. Den billigeste løsning af støjhegn er betonhegn som starter ved cirka 1200 kr. pr. fag (2023) Hvis der er meget støj og man har behov for den bedste løsning kan starter de ved omkring 3600 kr. pr. fag / ca. 2,5 meter.

Hvordan sættes støjhegn op?

Alt efter hvilken type støjdæmpende hegn der vælges sættes de forskellige op. Det grundlæggende i opsætningen af typerne er ens, men der er forskel i selve monteringen af betonhegn og noisecare.

Betonhegn opsættes som normalt hegn hvor bundpladerne sættes ned i falserne ovenpå hinanden.

Noisecare moduler kommer med forborede huller som holdes op mod stålstolperne og derefter skrues direkte på stålstolperne.

 

Vi anbefaler altid at man støber stolperne fast med stolpebeton eller lignende materiale.

 

Hvad er et Støjabsorberende hegn lavet af?

Vores noisecare hegn er primært lavet af specialfremstillet stenuld som er smeltet og størknet som fibre. Noisecare materialet er frostbestadigt og suger ikke vand og er ikke brandbar.

Du kan se mere her hvordan støjhegnet er sat sammen samt produktdata.

Vil du gerne have prøveresultater fra hegnet kan du skrive en mail på [email protected]

Ofte stillede spørgsmål vedr. støjhegn:

  • Hvor højt skal et støjhegn være?

Vi anbefaler når man snakker om støjhegn at hegnet er over 180 cm over jorden, det anbefaler vi for at faget giver den fulde effekt. Fagene kan dog fås fra 80 cm over jord.

  • Hvor længe holder et støjhegn?

Et støjhegn i træ holder i cirka 15-20 år, mens et støjhegn af metal eller andet vedligeholdelsesfrit materiale over i længere tid. Jo mere man vedligeholder sig hegn – jo længere holdet det.

  • Hvor meget støj tager et støjhegn?

Et korrekt udført støjhegn dæmper ofte støjen mellem 18 dB og 27 dB. Det er vigtigt at hegnopsætningen er udført korrekt for at få det maksimale ud af hegnet.

  • Kan man lave sit eget støjhegn?

Det er muligt selv at bygge sit støjhegn med træ eller andre materialer – du skal dog være opmærksom på at støjdæmpningen ofte ikke er lige så godt som hegnstyper lavet til formålet.