Vis filter

Viser alle 3 resultater

Viser alle 3 resultater

Perlesten

Perlesten bliver også kaldt perlegrus og har været brugt i mange år. Denne type grus udvindes enten fra grusgrave eller fra havbunden. Perlegrus har med tiden fået sin flotte afrundede og glatte overflade af vandets strømninger. Perlegrus har en flot variation i både størrelser og farver og varierer fra lysgrå, brun og mørkegrå og nogle gange endda med et blåligt eller rødligt skær, afhængigt af hvor den er udvundet.

Perlegrus kaldes andre steder også for: Slotssten, søsten og havsten.

Perlegrus indkørsel

Perlegrus har masser af forskellige anvendelsesområder og en af de mest populære er i indkørsel. Vi anbefaler at man bruger størrelsen 8-18 mm i indkørsel, da de mindre størrelser bliver for små og sætter sig i dækkene på bilen. Vores 8-mm perlegrus bliver også kaldt for blå vejgrus.

Perlegrus i indkørslen kræver ligesom andre typer grus en solid bund. Vi anbefaler, at man graver 35 – eller indtil man har fjernet alt muldjord. Efter man har fjernet jordet, bør man lave et lag på 15 cm bundsikringsgrus og herefter 15 cm stabilgrus. Det giver dig en stærk og stabil indkørsel.

Sådan kan du bruge perlesten

Mens perlegrus som beskrevet ovenfor typisk bliver brugt til indkørsler og smukke stier, kan det også bruges som pyntesten i forskellige udemiljøer og kummer. Perlegrus kan også bruges som en effektiv dræning løsning i områder, hvor der er risiko for vandophobning. Perlegrus bruges også til sider ind mod soklen på ens hus.

Perlesten bliver med sine flotte farver tit brugt op mod sorte sokler eller hvide huse hvor deres forskellige nuancer vil harmonere godt med huset

Uanset hvor du skal bruge dine perlegrus anbefaler vi at du sætter en kant. Flotte kanter du kan lave er bl.a. af granit kantsten, havekantsten / betonkantsten eller kantblokke. Det hjælper med at holde på perlestenene og sørger for det ikke lægger på dine fliser.

Hvis du skal anlægge bede og bruge perlegrus, anbefaler vi at lægge en fiberdug under for at mindske ukrudt. Perlesten er bl.a. et alternativ til bark og flis i ens bede.

Hvor meget perlegrus skal jeg bruge?

1 sæk med perlegrus dækker ca. 16 m2 – alt efter hvilket lag man vælger at anlægge. Vi anbefaler at man laver et lag på ca. 5 cm. Vi anbefaler ikke tyndere lag end 5 cm, da der hurtigt vil opstå pletter i et alt for tyndt lag. En af ulempe ved et tyndt lag er at ukrudtet lettere kan komme op – derfor anbefaler vi altid 5 cm.

Vedligeholdelses af perlegrus

Perlegrus i bede og indkørsler kræver løbende vedligehold. Vi anbefaler at man river overfladen regelmæssigt for at forhindre ukrudt vokser og bevare deres jævne overflade. Hvis du oplever at der opstår huller eller gruset forsvinder kan det nemt udbedres ved at tilføje mere grus og jævne det ud.

Perlegrus pris

Perlegrus fås fra en pris på under 1 kr pr kg til ca. 1,2 kr pr. kg. Bemærk andre steder at perlegruset kan være billigere, men at der typisk kommer en dyr fragt på. Bemærk at ved større projekter at det typisk er billigere at få leveret et helt badekar af ca. 37 tons – det er typisk til en bedre pris end de opsækkede produkter.

Levering og afhentning af perlegrus

Hvis du bestiller perlegrus fra os bliver de typisk leveret i bigbags. Disse poser gør det nemt at opbevare og transportere gruset. Når vi sækker perlegrus op, bliver bigbagsene sat på paller. Med levering på paller, er det også lettere at håndtere og transportere det. Vi tilbyder fri fragt af vores perlegrus til brofaste øer i hele Danmark.

Hvis du gerne vil afhente perlegrus er du mere end velkommen på vores lager, hvor vi har alle 3 slags på lager. Her kan du købe helt ned til 1 kg, hvis det er det du har behov for.

Har du brug for større mængder?

Har du brug for større mængder? VI laver tit ordre og tilbud på lastbiler der leverer et helt læs af perlegrus eller andre grustyper. Så tvivl ikke med at kontakte os hvis du har et større projekt, så laver vi et tilbud til dig så du kan komme i mål med din indkørsel eller haveprojekt.