Vis filter

Viser 1–30 af 218 resultater

Viser 1–30 af 218 resultater

Kantsten til enhver formål

Vores forskellige kantsten findes i forskellige kategorier baseret på de forskellige materialer. Vi har et bredt udvalg med masser af forskellige størrelser. Vores forskellige kantsten er opdelt i klassiske kategorier som; havekantsten, granit kantsten samt fortov og radiuskantsten.

De forskellige typer bliver beskrevet længere nede for at gøre det nemmere at vælge den rigtige kategori.

Hvornår bruger man normalt kantsten?

Kantsten har mange anvendelsesmuligheder og som navnet siger bliver ofte brugt som kanter. De typiske måder man bruger kantsten, er til at adskille elementer i haven, det kan eksempelvis være når man skal adskille et bed fra sin belægning eller når man skal adskille en kørebane fra fortovet.

Kantsten bruges bl.a. også som forkanter til trapper og kan også bruges til at danne rektangulær, aflange eller runde bede.

Hvordan sætter man kantsten?

For at opnå en stabil kant er det vigtigt at man sætter sine kantsten rigtigt. Vi har herunder lavet en kort guide som kan bruges alle vores typer undtaget ParkLine.

  1. Spænd en snor der sikrer at stenene bliver sat i samme højde og sørger for at de er lige.
  2. Grav ud til kantsten og lav et stabilt og komprimeret fundament af stabilgrus.
  3. Fyld herefter beton ned
  4. Sæt herefter kantstenene på plads så de passer med højden på snoren – vi anbefaler at man presser eller banker dem ned i højden.
  5. Sidst hælder man beton foran og bagved kantstenen.

Vi anbefaler ovenstående når ens kantsten udsættes for tung belastning som eksempelvis en indkørsel, hvis man skal sætte kantsten i haven, kan man undlade beton.

Hvilke typer kantsten kan man få?

Som nævnt tidligere er vores forskellige kantsten i delt i kategorier alt efter type og materiale. Herunder beskriver vi kort hvad du kan finde i de forskellige kategorier:

Havekantsten / betonkantsten

I denne kategori finder du et stort udvalg af vores forskellige kantsten produceret i beton. I kategorien er der bl.a. klassiske havekantsten med skrå eller rund forkant, kantningssten eller albertslundkantsten.

Se vores forskellige kantsten i beton

 

Granit kantsten

Granit kantsten er vores sortiment af forskellige kantsten i granit. Vi har et bredt sortiment med over 40 forskellige sten i forskellige farver og bredder.

Se alle vores granit kantsten

 

Fortovskantsten

Fortovskantsten er som navnet antyder de kantsten der benyttes når man skal lave en kant op til ens fortov.

ParkLine

ParkLine er vores L-elementer af beton. L-elementer i beton bruges som kant eller støttemurselement og fås i mange forskellige størrelser og typer.

 

Rabatkantsten

Rabatkantsten er kendetegnet ved at have en stejl og skrå fas som typisk bruges når man skal adskille græsrabatter, køreveje eller helleanlæg.

 

Hvilken kantsten skal man vælge?

Kantsten bruges til mange forskellige typer af formål som er kort beskrevet herover, men derfor kan det stadig være svært at vælge den helt korrekte sten.

Hvis man vælger ud fra pris, er betonkantsten typisk billigere – det afhænger dog af hvilken størrelse man vælger. Granitten har sin fordel ved at beholde sit flotte udseende i længere tid end beton hvilket gør granitten det langsigtet valg.

Kantsten til indkørsel

Kantsten til indkørslen er typisk kraftigere kantsten end dem man vil vælge til bede. Kantsten der bruges til indkørsel, er mere kraftig da det udsættes for mere belastning. Kantsten til ens indkørsel kan både være af granit eller beton. Vi anbefaler at bruge mellem 8 og 10 cm brede kantsten til indkørslen.

Hvis du er i tvivl om hvilken størrelse kantsten du skal bruge bruges der oftest 10×30 eller 10×25 cm kantsten i enten granit eller beton.

Hvordan leveres vores forskellige kantsten?

Vores forskellige kantsten leveres alt efter mængde forskelligt. Ved mindre mængder bliver kantsten typisk leveret med fragtmand, men kan i kombination med eksempelvis fliser blive leveret med kran eller truckbil. Vores produkter bliver pakket på paller og bliver alt efter mængde enten sat på engangspalle, flisepalle eller kvartpalle.

Hvis man ønsker en speciel levering, kan man kontakte os og høre mere om muligheder.

Leder du efter et sted du kan se kantsten?

I vores store udstilling har vi udstillet vores forskellige kantsten i forskellige størrelser og farver. Enkle størrelser kan ikke ses i udstillingen, men man kan se de forskellige farver og overflader.

Hvis du i tvivl er du velkommen til at kontakte os og høre mere.