Vis filter

Viser alle 25 resultater

Viser alle 25 resultater

Stålstolper i høj kvalitet

Alle vores stålstolper er varmgalvaniseret og fås i 3 forskellige godstykkelser; 1,5, 2 og 4 mm. Stålstolperne kommer alle med en flad top, her kan man enten vælge stålstolper med en flad plast top eller en stolpe hvor toppen også er stål.

Hvilken stålstolpe skal jeg bruge?

Vores forskellige stålstolper kan benyttes til forskellige formål. Vi har listet de hvor de typisk bliver brugt herunder.

6×4 stålstolper

6×6 stålstolper benyttes ofte til rionethegn eller panelhegn. Hegnet kommer uden falser – det betyder at hegnet skal monteres med beslag. 6×4 stålstolper har en godstykkelse på 1,5 mm og anvendes både ved private have og til erhverv.

8×8 stålstolper

8×8 stålstolper fås i en række forskellige modeller. Vi har stålstolper som er ”saml-selv” og som er færdigmonteret. Saml-selv stolperne betyder at man selv skal montere sideskinner for at få falser hvor hegnet skal monteres.

Vores 8×8 stålstolper fås både i 2 mm og 4 mm godstykkelse alt efter hvor kraftige stålstolper man ønsker at benytte.

8×8 stålstolper fås både med en plast top og som hel hvor toppen også er af stål.

10×10 stålstolper

10×10 stålstolper benyttes ofte hvis man har en kraftigt og tungt hegn. 10×10 stolper er kraftigere og fås i flere længder. Vi anbefaler at benytte 10×10 stolper når man er over 210 cm i højden. 10×10 stolper fås som standard med en godstykkelse på 4 mm og med ståltop.

Hvordan benytter jeg stålstolper?

Stålstolper bliver typisk benyttet til hegn og skraldespandsskjuler, men kan også benyttes til.

Nedgravning af stålstolper

Når stålstolperne skal nedgraves, anbefaler vi mellem 70 – 90 cm ned i jorden. Det er vigtigt at stolpen bliver justeret i lod og højde så man får et lige hegn og i den højde man ønsker.

Når stolpen er placeret i hullet, fylder man stolpebeton omkring stolpen. Vi anbefaler 1 pose fra 0 – 120 cm. Når man kommer op i højere højde, anbefaler vi 2 poser.

Hvis du har valgt stålstolper uden sideskinner, kan disse monteres både før og efter nedgravning.

Brug af stolpefødder til stålstolper

Stolpefødder til stålstolper fås i forskellige modeller alt efter hvilket format stolpe man vælger.

Vi har fødder til 6×4, 8×8 og 10×10 stolper. Fødderne bruges bl.a. til at sætte hegn på fliser og støttemurer. Fødderne skrues fast.

Hvordan holder stålstolper?

Som alt andet materiale bliver vores galvaniseret stålstolper påvirket af vind og vejr og vil med tiden blive mere mat og grå. Det er kun udseendet der bliver påvirket selve holdbarheden og stabiliteten bliver den samme.

Hvis du skærer stålstolper anbefaler vi at du giver den en gang med galvaniseringspray for at lukke overfladen. Hvis du deler en stolpe i 2 og skal bruge dem begge anbefaler vi at købe en ekstra plast stolpehætter.

Hvad betyder en varmgalvaniseret stålstolpe?

En varmgalvaniseret stålstolpe er en stålstolpe som har været igennem en varmgalvaniseret. En varmgalvaniseret er en kemisk proces hvor stålet bliver dybbet i smeltet zink ved 460 grader. Processen giver stålstolperne et beskyttende lag.

Hvad kan jeg bruge stålstolperne til?

Vores stålstolper bliver tit brugt til vores forskellige hegn såsom komposithegn eller træhegn. Stålstolperne fås som sagt med og uden falser, hvilket er ideelt hvis du gerne lave carporte eller andet. Stolpernes funktionalitet er yderst fleksible og det er derfor kun fantasien der sætter grænsen.

Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg vælge stålstolper til mit hegn?

Stålstolper passer til mange slags hegn og giver et moderne udseende. Mange vælger ofte mellem stålstolper, betonstolper og alustolper.