Vis filter

Viser alle 21 resultater

Trædesten til stier og gange

Giv din have en flot og frisk opdatering med smukke og dekorative trædesten. Trædesten er en populær og tidløs løsning som er velegnet til alle havemiljøer.

Trædesten kaldes også: Trædeflise, trædesvelle

Hvor bruger man trædesten?

Trædesten er ofte kendt fra kirkegården hvor den danner vej til graven. Trædesten kan dog også anvendes rundt i ens have og i ens bede for at lave en vej gennem. Trædesten igennem bede og rundt i haven mindsker våde træer og skidt på ens fodtøj da man undgår jord.

 

Trædesten er et godt element hvis man vil styre hvordan man bevæger sig rundt i haven, da folk automatisk vil gå på dem.

 

Hvordan lægger man trædesten?

Trædesten anlægges ofte ved at man graver et hul i plænen eller bede. Det er vigtigt at man graver ud så man har plads til et lag af afretningssand og herefter stenen ovenpå.

Vi anbefaler at man anlægger trædesten så den er i niveau med resten af terrænet.

Når hulet er gravet, fyldes der afretningssand ned og stampes til sandet er hårdt. Herefter ligger man de enkle sten ned i sandet og slår med en gummihammer så trædestenen ligger stabilt. Det er vigtigt at der er plads omkring stenen til at der kan komme nyt græs.

Hvis man anlægger trædesten i granitskærver, behøver man ikke ekstra plads omkring den.

Hvad benytter man som trædesten?

Enhver type af belægning kan faktisk bruges som trædeflise da det bare kræver at man laver mellemrum mellem sine fliser. Vi har samlet her i kategorien de typiske sten som folk vælger når de anlægger en sti med trædesten.

Andre typer kan være: store havefliser eller store granitfliser

 

Hvilke typer trædesten er der?

Som ovenover nævnt findes der mange rigtig mange forskellige trædesten da alle typer belægning kan bruges. De typiske trædesten er dog af natursten hvor granit trædesten er et populært valg.

Granit er et vedligeholdelsesfrit materiale som fås i klassiske farver som: Lysgrå, mørkegrå, sort og rød.

Sten til at træde på fås i forskellige former og de mest anvendte er de runde trædesten, men det er også muligt at benytte aflange og firkantet sten alt efter hvordan man ønsker stilen skal være.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan vedligeholdelses trædesten?

Alt efter hvilket materiale man vælger at er vedligeholdelsen anderledes. Ens for de fleste trædesten er at der med tiden vil komme alger hvilket kan rengøres med algefjerner.

Hvis man har trædesten af granit eller andet naturmateriale kan man højtryksrense dem.

Er der lang leveringstid?

Når man bestiller trædesten, kan du ofte modtage dem indenfor 1-3 hverdage.

Hvor meget mellemrum skal der være mellem trædesten?

Normalt siger man en skridtlængde. Vi anbefaler mellem 45 og 65 cm alt efter hvordan man anlægger projektet.