Vis filter

Viser 1–30 af 274 resultater

Viser 1–30 af 274 resultater

Fliser til badeværelse

Badeværelset er, for mange, et rum hvor man starter dagen og slutter dagen. Fliserne til ens badeværelse spiller en stor rolle i rummet udtryk. Fliserne kan være stilfulde, funktionelle og samtidig være med til at passe til resten af husets indretning. Det er vigtigt at du praktiske og slidstærke fliser til dit badeværelse.

Hvordan vælger jeg fliser til badeværelset?

Når ens fliser på badeværelset først er lagt, har man dem ofte i mange år, idet man har valgt en flise man nyder og det ikke er så lige til at skifte. Derfor er det vigtigt at man har undersøgt de forskellige muligheder og har lavet krav til sine fliser. Vi har lavet nogle overvejelser du bør have, før du vælger dine fliser

 1. Størrelse på badeværelsefliser

Skal det være store eller små fliser? En populær trend er store fliser, da det giver et ensartet udseende og færre fuger hvilket betyder et mere sammenhængende udseende. Hvor de små fliser kan være meget til at give dig mulighed for at lege med rummet udtryk og få det til at føle større.

 1. Valg af finish på fliser

Skal fliserne være skinnende, mønstrede eller matte? Dem fliser vi sælger mest af til badeværelser, har en mat overflade, hvilket giver et råt og autentisk udseende. Desuden giver de matte fliser et bedre fodfæste som er at fortrække i et badeværelse.

 1. Farvevalg

Efter man ikke skifter sine badeværelsesfliser så tid, vælger man tidløse farver som man ikke bliver træt af. Her er det typisk farver som grå, hvid og beige.

Ved at tage overvejelserne inden du vælger dine fliser, får du et valg du kan være glad for mange år frem.

Farvevalg af fliser til badeværelset

Farvevalget til badeværelse betyder meget for rummets udseende. Her har vi samlet de mest populære trends ved hos:

 • Grå badeværelsesfliser: En tidsløs farve, der kan give en enkelhed samt et moderne udseende. Den grå farve er alsidig og matcher mange andre farver og materialer.
 • Grønne badeværelsesfliser: Den grønne farve giver ro og natur og kan være med til at transformer ens badeværelse til en oase der oser af ro og fred.
 • Beige badeværelsesfliser: Den neutrale beige varme giver en varme og hygge til et badeværelse. Beige er ofte valget hvis man ønsker et tidløs look med fliser der ikke stjæler alt opmærksomheden
 • Hvide badeværelsesfliser: Enkel og tidløs udseende – hvide fliser lyser rummet op og er populært til badeværelser hvor der ikke er meget lys. Her får rummet en følelse der kan virke til at gøre rummet større.
 • Sorte badeværelsesfliser: Sorte fliser giver et moderne og stilfuldt udseende til ens badeværelse. De sorte fliser giver dig rig mulighed for at pynte badeværelse op med mange andre farver og materialer.

Badeværelse gulvfliser

Når man tænker på valg af fliser til ens badeværelse, opdager man hurtigt at der er masser af forskellige slags at være imellem og det er ikke kun den ene type flise der virker til badeværelset. Dit valg på værelses vil have indflydelse på levetiden, vedligeholdelses samt hvordan rummet former sig. Herunder har vi listet de mest populære materiale til badeværelsesfliser.

Keramik fliser til badeværelse:

Keramik fliser til badeværelset er nok det mest populære og almindelig valg, og det er ikke uden grund. De keramiske fliser er holdbare, resistente over for fugt og kan fås i mange forskellige farver og mønstre. En anden fordel ved dem er også at de er mere overkommelige prismæssigt.

Natursten til badeværelser:

Natursten som marmor og granit er også blevet brugt i mange år, men har tabt deres popularitet til keramikflisen. Nogen foretrækker stadig det luksuriøse udtryk som en poleret natursten giver og holdbarheden og styrken – den går man ikke galt med, da det er det som gjorde naturstenene populære til at starte med.

Skifersten til badeværelser:

Skifersten til badeværelser er en trend hvor man gerne vil have det mere rustikke udseende. Skifersten er kendt for at have en teksturerede overflade samt at man får en masse farvespil og variationer i fliserne. Vi anbefaler at imprægnere fliserne regelmæssigt så man får en overflade der er nem at holde.

Når du skal vælge dine materialer til badeværelset, er det vigtigt at du tænker på funktionaliteten og udseendet. Hvert materiale har sine fordele og ulemper, så i sidste ende er det op til dig, hvilken stil du går efter at ramme.

Sådan vedligeholder du dine badeværelsesfliser

Badeværelsesfliser er ikke kun et flot element på sit badeværelse, det fungerer også som en barriere mod vand og fugt. Derfor er det vigtigt at man vedligeholder dem så der ikke kommer skader.

 1. Regelmæssig rengøring

Regelmæssig rengøring er altid godt for ens badeværelsesfliser. Snavs, sæberester og olie kan være i overfladen på ens fliser og fuger i en længere periode, det er derfor vigtigt at man løbende rengøre sine fliser, så man får fjernet det man ikke altid kan se. Vi anbefaler altid at bruge milde rengøringsmidler eller midler som er beregnet til den type flise man har i badeværelset.

Undgå: Skrappe kemikalier, da det kan beskadige eller misfarve fliserne, især ved natursten er det vigtigt man rengøre dem efter forhandlers forskrifter. Skrappe kemikalier kan også være hård ved fugen mellem fugerne.

 1. Fjernelse af kalk

Det danske vand indeholder kalk og efterlader typisk hvide aflejringer på dine fliser over tid. Kalken kommer hurtigere frem hvis vandet får lov til at tørre naturligt, de hvide aflejringer er især synlige på mørkere fliser. Et husmur truck til at fjerne kalk er at blande eddike med vand og smøre det på kalken – man kan også bruge kalkfjerner der er beregnet til de enkle typer fliser.

 1. Tjek fugerne

Det er vigtigt at fugerne er intakte og dermed ikke har skader og skimmelsvamp. Hvis de har skader eller skimmel er det nødvendigt at rengøre dem eller erstatte dem med nye fugemasse. Vi anbefaler at du løbende tjekker fugerne stand, da det betyder lige så meget at fugen er i topform som selve flisen.

Ved at vedligeholde dine badeværelsesfliser sikrer du ikke kun at dit badeværelse ser godt ud, men også at levetid forlænges og kan holde den daglige trafik i en af huset mest brugte rum.

Ofte stillede spørgsmål

 • Skal jeg vælge matte eller skinnende fliser?

Matte fliser kan være mere skridsikre, hvilket er ideelt til et badeværelsesgulv. De skinnende fliser reflekterer lyset bedre og gøre rummet større, men kan også være glatte i et badeværelse, men nemmere at rengøre.

 • Hvordan fjerner jeg kalk fra badeværelsesfliserne?

Anvend en kalkfjerner der er beregnet til det materiale fliserne er lavet af.

 • Hvilken farve fuge skal jeg vælge?

Vi anbefaler at enten af vælge en fuge der matcher flisens farve eller en modsætning af farven. Mørke fuger skjuler bedre snavs.

 • Hvor tykke bør badeværelsesfliser være?

Tykkelsen afhænger af materialet og hvor det skal bruges. De fleste vægfliser til badeværelset er 6-8 mm, men gulvfliserne ofte er 10-12 mm – i keramik.

 • Hvordan sikrer jeg, at mine badeværefliser er skridsikre?

Det gør du ved at vælge en skridsikker overflade – matte fliser og fliser med tekstur øger skridsikkerheden.

 • Er alle fliser vandafvisende?

Ikke alle fliser, men keramiske fliser er generelt vandafvisende, hvor natursten kan være porøse og kræve en imprægnering.

 • Hvor mange fliser skal jeg købe?

Når du måler dit areal op, anbefaler vi at købe 10% til splid. Det kan være der er fliser der ikke bliver skåret rigtigt eller der er andre fejl.