6 typiske flisefejl

Flisefejl kan koste dyrt at lave og ødelægge det samlede resultat af ens uderumsprojekt. Flisefejl kan nemt opstå hvis man ikke udføre ens arbejde korrekt – vi har herunder samlet de 6 gængse fejl vi ser ved brug af fliser. Vi guider dig ligeledes i hvordan du undgår at lave dem.

Punkter vi kommer omkring

1. Ingen kantsikring

En kantsikring er en af de vigtigste elementer når man laver en indkørsel – hvis man ikke laver en kantsikring kan stenene støde ud og begynde at skride.

Du undgår dette ved enten at lave en kant af blokke, eller ved at støbe med beton.

 

2. Forkert fald

Hvis der efter noget tid opstår mørke områder på soklen, er det et typisk tegn for at vandet falder den forkerte vej. Ved at have fald mod huset kan det med tiden gå hen og give fugtskader på ens hus.

 

Løsningen er at man laver fald på ens belægning væk fra huset.

3. Dybe kørespor i indkørsler

Vi har alle set hvordan dybe kørespor ser ud i ens indkørsel. Dybe kørespor er hverken flot for ens belægning og kan med tiden ødelægge både fliser og underlag.

 

Der findes desværre ingen nem løsning til kørespor i ens belægning, det eneste man kan gøre, er at fjerne fliserne og sørge for at underlaget bliver i orden igen.

4. Forkert flise tykkelse

Ens flisetykkelse er ikke ligegyldigt, det er derfor vigtigt at du læser inde på hver flise hvad den er velegnet til. Vi har skrevet lidt vejlenende størrelse samt tykkelse i beton herunder til indkørsler.

Ellers kan du finde alle vores fliser til indkørsel her

5. Fuger der ”sejler / bugter sig”

Hvis man lægger ens fliser for tæt, kan ens belægning nemt komme til at sejle. Når vi snakker om fuger der sejler, så betyder det at de ser skæve ud – lidt ligesom en bølge.

 

Løsningen er at benytte sig af en fuge på 2-5 mm hvilket gør at den er stor nok til at tage de forskellige variationer der er i størrelsen på fliserne.

6. Fiberdug direkte under belægningen

Fiberdug under ens belægning var en gang et hit i medierne, fiberdug gør dog at ens belægning ikke får ordentlig fat i ens afretningslag og dermed kommer stenene ikke til at ligge så stabilt som uden fiberdug.

 

Løsningen er at man ikke benytter sig af fiberdug direkte under ens fliser. 

DEL ARTIKLEN
Facebook
Email
Print
Pinterest
Twitter
LinkedIn