Hurtig levering 〡 +2000 Produkter 〡 4,6 stjerner 〡Om osÅbningstider
Brug for hjælp? 97491452 / [email protected]

GØR DET SELV

Hvordan renser man fliser

Havefliser og betonbelægninger kræver løbende vedligehold og under vedligeholdelsesdelen kommer ”hvordan renser man fliser”.

Rengør og venligehold din belægning

At vedligeholde dine udendørs havefliser sørger ikke kun for, at deres udseende er flot, men forlænger også deres holdbarhed. Med regelmæssig og effektiv rengøring kan du forlænge levetiden af din belægning og sikre, at den er smuk i mange år. Følg vores grundige guide til, hvordan du bedst rengør dine udendørs fliser.

Hvorfor bliver fliserne grimme?

Der kan være mange årsager til, at fliserne ikke er lige så pæne, som da de blev lagt. De årsager, der oftest gør fliser grimme, er mos, alger og flisepest. Alger og flisepest er typiske problemer, når mange mener, at de har en “grim” belægning. Det danske klima giver gode vækstbetingelser for alger og er nærmest umuligt at undgå. De grønne alger lever af vand og danner derfor den grønne belægning år efter år.

Sådan kommer du i gang

Før du kan begynde at rengøre dine fliser, skal du sørge for, at området er klar til det.

 1. Fjern havemøbler og andet, der fylder: Start med at fjerne potteplanter og andre genstande fra fliseområdet, så du har fri adgang til at rengøre.
 2. Fej fliserne: Brug en stiv kost til at fjerne løst snavs, blade og andet, der kan ligge på fliserne.
 3. Tjek fliserne: Tjek dine fliser for skader som revner eller løse fliser, der kræver reparation, før rengøringen begynder.

Sådan rengør du dine fliser for alger

Vi anbefaler, at du bruger en af disse to metoder til at fjerne alger på din belægning.

Metode 1 – Fugesand:

Spred fugesandet ud på fliserne og fej grundigt over din belægning. Når du fejer sand på dine fliser, “sliber” kornene overfladen, hvilket er med til at fjerne algerne. Vi anbefaler, at du bruger et fugesand, der har flere skarpe sten, ellers kræver det flere gentagelser.

  Metode 2 – Algefjerner:

  Start med at blande algefjerneren og læs brugsanvisningen, inden du bruger produktet. Hvis du er i tvivl om, at algefjerneren kan bruges, anbefaler vi at lave et lille testområde, hvor du tester produktet. Hvis du bruger algefjerner, anbefaler vi, at du gør det i tørvejr og ved +8 grader. Du lader typisk algefjerneren sidde på og lader regnen skylle den af fliserne.

   Sådan rengør du dine fliser for flisepest

   Flisepest er kendetegnet ved at være hvide eller grå pletter, der sidder godt fast på belægningen. Den bedste metode til at fjerne flisepest er at sprøjte med flisepestfjerner. Mange bruger en fliserenser/patio cleaner, som vasker med vand, men der oplever man ofte, at flisepesten kommer igen. Bemærk, at man slider ekstra på overfladen, når man bruger en fliserenser, og dermed kan flisepesten komme hurtigere tilbage.

   Med flisepestfjerner blander du midlet og vander det ud over overfladen. Når væsken er fordelt, skal du bruge en stiv kost til at fordele midlet; det hjælper også med at få væsken arbejdet godt ned i overfladen.

   Lad fjerneren sidde på din belægning i noget tid og skrub derefter overfladen ren med en gulvskrubber. Vi anbefaler, at du arbejder i områder af ca. 5 m² ad gangen. Når du har skrubbet overfladen, anbefaler vi, at du skyller efter med vand et par gange.

    Vi anbefaler, at du, når din belægning er rengjort, fejer nyt fugesand ned i belægningen. Vent, indtil belægningen er tør. (Regn ud, hvor meget fugesand du skal bruge med vores fugesandsberegner).

    Nu er det kun at sætte dine krukker og havemøbler tilbage og nyde resultatet af dit hårde arbejde.

    Dette bør du undgå, når du rengør dine fliser

    Det er vigtigt, at du ikke ødelægger dine fliser, når du rengør dem, da det giver dig mere arbejde år efter år.

    Højtryksrenser:

    Hvis du skal rengøre dine betonfliser, fraråder vi, at du bruger en højtryksrenser. En højtryksrenser ødelægger overfladen og gør den mere modtagelig overfor alger og snavs. Hvis du har højtryksrenset dine fliser, bør du imprægnere dem.

    Eddike og syre:

    Vi fraråder, at du benytter syre til at rense med, da det kan nedbryde cementen i flisen, hvilket svækker flisen og gør den mere porøs overfor snavs og skidt.

     MODTAG NYHEDER

     Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips og tricks til dit uderum.

     Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med inspiration til køb af haveprodukter, samt information om tilbud, nyheder og konkurrencer. Du kan forvente 1-2 mails månedligt. Du kan altid framelde dig direkte i mailen du modtager. Du kan læse mere om vores behandling af personoplysninger i vores persondatapolitk
     ANDRE LÆSTE OGSÅ
     GRATIS OPBEVARING

     Opbevar i op til 8 uger

     HURTIG LEVERING

     Indenfor 3-5 dage

     KUNDER ELSKER OS

     4,6 på trustpilot

     SIKKER BETALING

     Visa / MasterCard / Mobilepay