Vis filter

Viser 1–30 af 248 resultater

Viser 1–30 af 248 resultater

Klinker til køkken

Det bliver mere og mere populært at vælge keramiske fliser til både gulve og vægge i ens køkken, og det ikke uden grund. De keramiske fliser er både flotte, praktiske og kan holde til dagens slid. Vores køkkenfliser passer direkte ind i de behov der er i dagens behov hvor et køkken ikke bare er et sted hvor maden bliver lavet. Køkkenet er i dag et samværsrum hvor samtalerne flyver og der samtidig er plads til leg og lektietid for børnene.

Køkkenfliser – hvad skal jeg vælge?

Når det gælder indretning af køkken med fliser, bør man derfor tænke over de praktiske aspekter. Køkkenet er som sagt blevet mere end et sted hvor maden skal tilberedes, men derfor er det vigtigt at man husker at der stadig vil være os fra madlavning og fedtsprøjt der lander på gulve, vægge og andre overflade. Her anbefaler vi at man bruger keramiske fliser, da det er gør rengøringen nem uanset om det er en vægflise eller gulvflise findes den køkkenflise du søger.

Når man kigger på slidstyrken, anbefaler vi at man bruger en slidstyrke der er 3 eller højere til ens køkkengulv og man kan nøjes med en slidstyrke på 1-2 på vægge. Hvis den serie du kan lide ikke fås i slidstyrke 1-2 kan du sagtens bruge højere på vægge uden problemer.

Hvilken typer køkkenfliser findes der?

Køkkenfliser findes i mange forskellige typer og materialer. For at gøre din søgen efter køkkenfliser nemmere har vi listet et par af de forskellige materialer herunder samt hvad der trender lige nu.

 1. Keramiske fliser til køkkenet

Keramiske fliser er en de mest populære typer til ens køkken, og det er primært fordi de er holdbare, nemme at rengøre og fås i et hav af forskellige modeller. Fliserne er fremstillet af ler, sand og naturlige mineraler og findes både i mat og glaseret finish. De keramiske fliser er den typiske model vi sælger.

 1. Køkkenfliser granit

Køkkenfliser i granit tilføjer en vis charme til ens køkken. Granitfliser til indendørs brug er typisk poleret, så de får en flot og skinnende overflade. Poleringen gør også at de er nemme at vedligeholde.

 1. Natursten i køkkenet

Natursten som travertin, marmor og skifer bringer naturen ind i køkkenet. Naturstenene har ofte til fælles at de laves i forskellige formater og er eller bliver behandlet for at være nemme at vedligeholde. Naturstenene giver et flot udseende som man ikke ser over alt.

Trends til køkkenet

Grønne køkkenfliser

Grønne køkkenfliser er en trend man ser indenfor køkkenindretning, hvor den grønne farve giver et frisk look til ens køkkenindretning. De grønne farver er udover at være moderne også med til at give ens køkken en rolig fornemmelse, hvilket ofte er en fordel i en af de travleste rum i huset. Grøn er også nem at kombinere med andre farver og er yderst populær at forbinde med andre jordnære farver og materialer som træ og sten. Se vores grønne køkkenfliser

Hvide køkkenfliser

Hvide fliser er tidløse og stilrene og kan forbindes med stortset alle stilarter. De hvide fliser fås i et hav af forskellige finish og størrelser. De hvide fliser giver en rummelighed og skaber en beroligende atmosfære til ens køkken, hvilket ligesom ved de grønne fliser er en fordel i et travlt rum som et køkken. Med en hvid flise er du sikker på at du har en flise der er tidløs og aldrig går af mode. – se vores hvide køkkenfliser

 Tips til valg af fliser til køkkenet

 1. Sammensætning af fliser

Sørg for at vælge en køkkenflise, der harmonerer med dit køkkens farvetema og design. Tænkt også på om både væg- oh gulvflise skal være ens for at give et helstøbt look eller du gerne vil have en adskillelse.

 1. Dimensioner på fliser

Find den flisestørrelse, som passer til dit køkkens størrelse. Små fliser kan give flotte mønstre og designs, men store fliser kan give et ren og heltstøbt udseende. De fleste vælger en flise der matcher de andre flisestørrelse i huset.

Populære mål er:

 1. Valg af mønster

Leg med de mange forskellige typer fliser som f.eks. sildebensmønster, metrofliser eller helt det helt enkel med store fliser. De store fliser kan nemt give dig spil nok alt efter hvilken type man vælger.

 1. Overflader og udseende

Tænk på hvilken type flise du skal vælge. De forskellige overflader indendørs fliser kan have er alt fra mat, halv mat til bland poleret. De matte fliser giver en dæmpende effekt for fingermærker, men de poleret giver en mere skinnende effekt.

 1. Anvend fliser der er nemme at rengøre

I ens køkken vil man gerne have at det skal være nemt at pleje og rengøre sine fliser, derfor anbefaler vi at bruge keramik eller porcelæn fliser, da de er nemme at vedligeholde og kan modstå fugt og snavs.

Store fliser til køkken

Store fliser er et fremragende valg til køkkenet, da de skaber et moderne og stilrent udseende. Fliser i størrelser som 60×60 og 80×80 og endda større kan få rummet til at syne større end det er, samtidig med at de reducer antallet af fuger, så det ligner mere en stor samlet falde. Store fliser giver også mindre vedligeholde, da de reducerer antallet af fuger, og dermed er der færre fuger at rengøre. De store fliser giver et ensartet og rolig udseende, der passer til både små og store køkkener. De store køkkenfliser fås i et hav af designs så der helt sikkert er noget der passer til din stil.

Opsætning af køkkenklinker

Vi har lavet en kort og præcis guide herunder til hvordan du skal sætte køkkenfliser op.

 1. Mål op til fliserne

Mål ud og se hvor lang din væg eller gulv er. Se om målene går nogenlunde op med en flisestørrelse, så der er mindst muligt spild.

 1. Afmærk hvor fliserne skal sidde

Afmærk hvor den første række med fliser skal placeres og spænd en snor ud for at lægge efter.

 1. Fliseklæber og fliselægning

Start med at støre klæber på bagsiden af dine fliser og placer den hvor snoren starter. Når første række med fliser er sat, plejer man at arbejde fra den midterste række ud mod siderne og man slutter af med at skære fliserne i siden.

 1. Fugning af køkkenfliserne

Fliserne fuges med fugemasse, vi anbefaler at man kører diagonalt henover fugerne, så bliver det mest mulig fyldte.

 1. Afvask fliserne

Lad fugemassen tørre efter anvisningen på den valgte fuge. Den overskydende fugemasse vaskes af med vand og en svamp.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvilke fliser skal jeg vælge til køkken?

Vi anbefaler at du vælger en keramikflise med slidstyrke på 3 eller derover. Skal du bruge fliser til væggene kan du nøjes med slidstyrke på 1-2. Ellers afhænger den flise du skal vælge af hvilken stil, størrelse og hvad budgettet er for køkkenet.

 • Hvad koster det at få lagt fliser i køkken?

Prisen for at få lagt fliser i ens køkken afhænger af geografi, flisestørrelse samt underlag og kompleksitet. Ofte hører vi priser fra 200 kr. pr. m2 til 550 kr. pr. m2. Vi vil altid anbefale at du indhenter tilbud fra flere.

 • Hvordan vedligeholder jeg mine køkkenfliser bedst?

Regelmæssig rengøring med blød klud, mild sæbe og vand. Hvis du har natursten kan det kræve særlig plejemiddel.

 • Hvordan fjerner jeg pletter fra mine køkkenfliser?

Brug en mild sæbe og vand. Hårde pletter kan kræve specifikke rensemidler – alt efter hvilken type flisemateriale man har valgt.

 • Kan jeg selv lægge fliser i mit køkken?

Det korte svar er ja, men alt efter hvor kompleks opgaven kan det kræve professionelt hjælp og værktøj.

 • Kan jeg lægge nye fliser oven på gamle fliser?

Det korte svar er ja – hvis de eksisterende fliser er solide og i god stand. Vi anbefaler altid at vejlede dig ved en murer eller gulvlægger hvis du overvejer det.

 • Er der forskel på fliser til køkken og andre rum?

Generelt kan fliser bruges i ethvert rum, men egenskaber som vandresistens eller slidstyrke er mere vigtig i rum som køkkener og badeværelser.

 • Kan man bruge køkkenfliser til gulv og væg?

I princippet kan du godt bruge køkkenfliser på både gulv og som væg. Hvis du er i tvivl kan du se vores vægfliser til køkken.