4 Populære læggemønstre

Skab spændende og klassiske læggemønstre med havefliser, belægningssten og tegl.

Halvforbandt

Halvforbandt er en af de mest populære og velkendte læggemønstre der anvendes. Den halvforbandt løsning er simpel at lægge laves ved at lægge stenene forskudt med hinanden. Det betyder at slutningen på den første sten, skal flugte med midten af nabostenen. 

Hvis man lægger halvforbandt, anbefales det at lægge dem tværs af kørselsretningen. 

Halvforbandt lægges tit med belægningstegl, 30×60 havefliser og herregårdssten.

Sildeben

Slideben mønstret har sin inspiration fra slidebensparketgulv og bliver mere og mere udbredt. Slideben mønstret kræver at tungen holdes lige i munden og man har tiden til det. Mønstret starter ved at man placerer den første sten i ca. 45 grader vinkel, hvor den næste placeres vinkelret på den. 

Slideben er populært at lægge med belægningstegl, hollændersten og fliser der har aflangt format.

Kvadratisk mønster / Kombination

Kvadratisk mønster eller ”københavnerbelægning” er et mønster som kombinerer flere formater fliser og belægningssten. I et kvadratisk mønster er de midterste fliser kvadratiske og omgivet af chaussesten, betonbrosten eller af en flise der går i formatet.

Mønstret bliver oftest lagt hvor man anlægger midten af flere firkanter og derefter anlægger krænsen.

Vilkårlig forbandt

ilkårlig forbandt er som slideben mønstret, et krævende mønstre, men giver et flot og unikt mønster. Vilkårligt forbandt består af flere formater sat sammen. Der bliver oftest brugt modulfliser i 15, 30 og 60.

Flere læggemønstre?

Vil du se flere læggemønstre og vejlende forbrug? Så se vores store guide til læggemønstre til fliser, belægningssten og tegl