Fugesand

Fugesand er en af de vigtigste parameter ved ens belægning – faktisk udgør fugen cirka 30% af belægningsstyrke, det er derfor vigtigt at fugen bliver fyldt med det rigtige materiale.

Hvad er fugesand

Fugesand er betegnelsen af sand der benyttes i fugen mellem betonfliser, granit og keramik. Fugesandet fås i forskellige typer alt efter hvilken type belægning man vælger.

Fugesand 0-4 mm

Fugesand er en blanding med 0-4 mm fugegrus med 5-10% finstof i henhold til DS1136. Fugesand indeholder små sten som låser fast i hinanden hvilket betyder at der ikke vil trænge ukrudt op nedefra.
Har du lyst til at læse mere om fugesand kan du læse mere her

Fugesand Kerama

Kerama er fugesand er fugesand der er beregnet til keramikfliser. Kerama fugesand er beregnet til fugedybder til 2-3 mm. Fugesandet indeholder naturlige bindemidler som gør fuge modstandygtig overfor kratig regn og overfladevand. Fugen er vandgennemtrængelig. Fugen fås i antracit, grå og natur.

Fugesand NoGrow / Dan fugesand

Fugesand Nogrow er kvartssand vasket og tørret tilsat nærrigsfattige mineraler med høj pH-værdi som gør ukrudsfrø tørre ud. Fugesandet fås i natur og mørk.

 

Hvornår skal jeg bruge fugesand?

Fugesand er det sidste finish når man lægger havefliser eller belægningssten. Du skal efter at have lagt fliser få dem fuget med fugesand. Du kan læse vores guide her til korrekt fugning.

Fugesand bør benyttes mindst en gang om året, så er du sikret at dine fuger er fyldt op, så ukrudt ovenfra ikke sætter sig i fugerne. Fugesand hjælper også med at få fjernet alger da de små sten skraber algerne af.