Fugesand

Fugesand er en af de vigtigste parameter ved ens belægning – faktisk udgør fugen cirka 30% af belægningsstyrke, det er derfor vigtigt at fugen bliver fyldt med det rigtige materiale.

 

Filter products

Farve

Velegnet til

Hvad er fugesand?

Fugesand er et materiale, der anvendes ved fugearbejde. Fugesand er sand, der bruges til at fylde mellemrummene mellem havefliser, granitfliser, keramikfliser og andre belægninger.

Fugesand er en vigtig faktor når man lægger fliser fordi belægningens styrke ligger i fugen. Faktisk udgør fugen 1/3 af styrken hvilket vil sige det ikke er ligegyldigt hvad man vælger og om man undværer.

 

Hvilken type fugesand skal jeg bruge?

Alt efter hvilken slags materiale man skal arbejde med, er der forskellige vejledninger hertil. Herunder beskrives kort de enkle typer fugesand samt hvor de bør benyttes.

 

Fugesand 0-4 mm

Fugesand er en blanding med 0-4 mm fugegrus med 5-10% finstof i henhold til DS1136. Fugesand indeholder små sten som låser fast i hinanden hvilket betyder at der ikke vil trænge ukrudt op nedefra.
Har du lyst til at læse mere om fugesand kan du læse mere her

 

Velegnet til: Havefliser, belægningssten, granitfliser, belægningstegl

 

Fugesand Kerama

Kerama er fugesand er fugesand der er beregnet til keramikfliser. Kerama fugesand er beregnet til fugedybder til 2-3 mm. Fugesandet indeholder naturlige bindemidler som gør fuge modstandygtig overfor kratig regn og overfladevand. Fugen er vandgennemtrængelig. Fugen fås i antracitgrå og natur.

 

Velegnet til: Keramiske fliser

 

Fugesand NoGrow / Dan fugesand

Fugesand Nogrow er kvartssand vasket og tørret tilsat nærrigsfattige mineraler med høj pH-værdi som gør ukrudsfrø tørre ud. Fugesandet fås i natur og mørk.

 

Velegnet til: Havefliser, belægningssten og granitfliser

 

Stenmel

Stenmel er knust granitmateriale som benyttes som giver en kompakt fuge. Stenmel fås i forskellige farver.

 

Velegnet til: Havefliser, belægningssten, granitfliser, chaussesten, brosten

 

Hvordan bruger man fugesand?

Fugesand skal bruges til at fylde mellemrummene op mellem ens belægninger. Det er vigtigt at man fylder fugerne op så der ingen huller er. Hvis der er huller i fugen eller den ikke er fyldt vil der kunne sætte ukrudtfrø og dermed danne ukrudt.

  • Hvis ens fuge er fyldt vil der ikke opstå ukrudt.

 

Ofte stillede spørgsmål

Er fugesand miljørigtigt?

Ja, fugesand er miljørigtigt. Det er et naturligt materiale, der ikke indeholder skadelige stoffer eller kemikalier. Det er også et genanvendeligt materiale, som kan bruges igen og igen.

 

Hvilken farve fugesand skal jeg bruge?

Sand / Neutral benyttes til grå og lysgrå belægninger

Grå benyttes til mørkegrå og grå belægninger

Sort fugemateriale benyttes til sorte belægninger.

 

Skal man fjerne overskyende fugesand?

Vi anbefaler altid at du fjerne overskyende fugesand fra din belægning da det kan give skjolder hvis det ligger på belægningen og modtager fugt.

 

Hvornår skal jeg bruge fugesand?

Fugesand bruges når man man har lagt sin belægning. Fugesandet er den sidste finish som fuldfører belægningen.

 

Hvor meget fugesand skal jeg bruge?

Tommelfingerregel for forbrug er 3 kg fugesand pr. m2 belægning, men ved mindre fliser (under 30×30) vil der være flere fuger og dermed højere forbrug.

 

Hvordan fuger jeg fliser?

Du kan læse vores guide her til korrekt fugning af belægning

 

Skal jeg kun fuge en gang?

Fugesand bør benyttes mindst en gang om året, så er du sikret at dine fuger er fyldt op, så ukrudt ovenfra ikke sætter sig i fugerne. Fugesand hjælper også med at få fjernet alger da de små sten skraber algerne af.