Hurtig levering 〡 +2000 Produkter 〡 4,6 stjerner 〡Om osÅbningstider
Brug for hjælp? 97491452 / [email protected]

ARTIKEL

6 måder at opdatere din forhave på

Opdater din forhave og få de forbi passende til at kigge ekstra.

Den enkleste måde at få ens husværdi op på er at opdatere ens forhave. Overvej at du aldrig har set huset før og tænk på hvordan du selv vurderer et hus. Få eventuelt en ven til at hjælpe dig med at give dit hus en vurdering – gerne en med forstand på anlægsarbejde eller design.

Her er et par eksempler på spørgsmål der kan stilles:

 • Er huset nemt at finde?
 • Føler man sig velkommen?
 • Skiller huset sig ud fra naboens, på den dårlige måde?
 1. Husnummer

Forstil dig at du skal aflevere dit barn første gang i mørke og du kører langsomt forbi en række huse og leder efter adressen der vises på ens telefon. Du ankommer mod huset men er i tvivl og ser at husnummeret er ridset halv af postkassen.

Tænk på hvor træls det det må være og sørg for at det ikke sker når man kommer til dit hus. Vi anbefaler store husnumre som er let læselige og i en attraktiv skrifttype.

 1. Genovervej forhaven

Vurder din forhave fra en besøgendes synspunkt – med andre ord, gå en tur forbi dit hus og se ind mod dit hus fra fortovet. Mens du går forbi, stiller du dig selv følgende spørgsmål:

 • Er det sikkert?

Er der løse mursten, kantsten eller andre materialer?

 • Er det imødekommende?

Er huset imødekommende eller minder det om huset man var bange for at gå forbi dengang man var mindre fordi træerne voksede vildt?

 • Er der en ordentlig sti?

Er der overhoved lavet en ordentlig sti -eventuelt med klassiske herregårdssten eller bondesten? Er hækken klippet og græsset slået?

Hvis du kan svare nej på overstående spørgsmål bør du overveje om det ikke er på tide at forhaven skal laves om.

 1. Opdater indgangen

Medmindre du har en stor skulptur i forhaven, vil omdrejningspunktet for ens forhave med stor sandsynlighed være ens indgang / hoveddør. Hvis døren er slidt eller i en farve der skiller sig ud, vil det ikke hænge sammen med den arkitektoniske stil som resten af huset har.

Hvis du har en veranda eller træterrasse i fronten kan du sørge for at den er nymalet, repareret, rent og har pæne havemøbler. Glem ikke at pifte området op med tæpper, puder og lanterner – det giver hygge til forhaven og byder folk velkommen.

 1. Tænk året rundt

Mens sommer og forår byder på lyse farver og masser af frisk luft, ønsker du også at din forhave ser strålende og indbydende ind når vejret rammer andre grader. Vælg planter og buske som er flotte i om efteråret og vinter så man kan tænke fremad når man tilrettelægger sin forhave – hvis du tænker over det vil din have helt sikkert skille sig ud.

 1. Tænk på størrelsen

Tag højde for størrelsen på dit hus og forhave. Har du et stort hjem er det oplagt at lave en bred og stor forhave og hvis arbejder med et mindre hus bør du mindske de store elementer i forhaven. Hvis du har en stort hjem, kan du lave større stier og bruge større planter uden det gør noget. Ved mindre hjem kan det være nødvendigt at lave smalle veje og holde planter indenfor en vis skala.

 1. Få privatliv på en elegant måde

Mange mener at det er svært at lave en flot kant med komposithegn eller kantblokke fordi de ikke er meget for sten eller kompositudseendet – men hvis du ikke er til sten og komposit kan du nemt lave en blomster der vil give din forhave masser af farve og tildeles også en smule privatliv.   

MODTAG NYHEDER

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips og tricks til dit uderum.

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med inspiration til køb af haveprodukter, samt information om tilbud, nyheder og konkurrencer. Du kan forvente 1-2 mails månedligt. Du kan altid framelde dig direkte i mailen du modtager. Du kan læse mere om vores behandling af personoplysninger i vores persondatapolitk
ANDRE LÆSTE OGSÅ
GRATIS OPBEVARING

Opbevar i op til 8 uger

HURTIG LEVERING

Indenfor 3-5 dage

KUNDER ELSKER OS

4,6 på trustpilot

SIKKER BETALING

Visa / MasterCard / Mobilepay