Skab linjer i dit uderum

Arbejder du med et område uden niveauforskelle kan både have ulemper og fordele for ens havedesign.

Punkter vi kommer omkring

Sådan definerer du uderum

At have lag og mulighed for at skabe områder i forskellige niveauer giver mulighed for at skabe flader som gør det muligt at definere og skabe forskellige rum i forskellige niveauer.


At skabe forskellige niveauer eller arealer gør det muligt at både tilføje blomsterbede, vildmarksbade eller andre funktioner som hjælper med at skabe hyggelige områder.


Tilføj funktioner og skønhed gennem farver, teksturer og mønstre. Hvis du skaber forskellige niveauer, giver det mulighed for at lave enkle miljøer i forskellige farver hvilket gør det muligt at adskille spiseområder og loungearealer.


Du kan også bryde dit uderum op ved at lave terrassehegn eller bålområder. Hvis du gerne vil have et uderum der kan bruges hele aftenen/natten er nøglen at skabe et område hvor man sidder kort og kan få varmen.

Den ultimative madoplevelse udenfor

Tænd for grillen og nyd et glas rødvin! Det lyder som den perfekte opskrift når man har haft en lang dag i haven eller har leget med børnene. Når du planlægger din baghave, er det vigtigt at tænke på ens udendørs spiserum. Tænkt på at dit spiserum udenfor bør have plads til lige så mange mennesker som indendørs og det bør være muligt at lave mad udenfor.

 

Når eventuelt et uderum med et L-formet udekøkken for at skabe liner og definer spiserummet, dette kan også gøres med en støttemur eller med et par planter.

Slap af ved bålet

Når maven er fuld af mad og solen er gået ned, hvorfor så ikke slappe af ved bålet og nyde den lange aften? Måske er der endda tid til at nyde ristet skumfiduser eller dessert. 

 

Tilføj et bålsted til dit uderum og oplev de mange timers hygge der følger med. Noget af det vigtigste ved ens bålplads er at man sidder komfortabelt og at man sidder på noget ordentligt. Her kunne man vælge en ordentlig loungestol på havefliser 50×50.

 

Hvis du gerne vil skabe ekstra ”privatliv” kan du lave en væg og dermed opdele og skabe en linje i uderummet.

Sådan kommer du i mål

Når du planlægger dit uderum og planlægger at lave forskellige rum, skal du tænke på hvilke produkter og funktioner hvert område skal have. Skab forskellige rum med bl.a. planter, havebede, støttemurer eller hegn, de mange forskellige muligheder gør det muligt at skabe et uderum som matcher den indendørs stil.

 

Overordnet handler det om at skabe en oplevelse udenfor og giver lyst til at gå undenfor.

DEL artiklen
Facebook
Email
Print
Pinterest
Twitter
LinkedIn