Hurtig levering 〡 +2000 Produkter 〡 4,6 stjerner 〡Om osÅbningstider
Brug for hjælp? 97491452 / [email protected]

ARTIKEL

8 smukke haveideer og designs af beton

Fordele ved haveidéer med betonfliser

Af alle belægningsmaterialer der er tilgængelig til terrasser og indkørsler er beton den mest traditionelle og et meget alsidigt valg. Beton kommer i alverdens former og farver og kan støbes rektangulære, runde, kvadratiske og endda som sekskanter. Fliser af beton kan have klassiker grå farver, men laves også i farver som rød, gul, ”paris”, gylden og som belægningssten og havefliser i sort / antracit.

Andre fordele ved beton er dens holdbarhed og at det er et ret billigt materiale kontra andre muligheder og forudset at du ved hvad du laver og at du vælger den rigtige kvalitet. Det kan blive en dyr omgang hvis du løber i et produkt der ikke er kvalitet sikret eller hvis man ikke får lavet et underlag der er stabilt nok.

Nå lad os se nærmere på de 8 forskellige muligheder med beton.

1. Muligheder med betonfliser

Havefliser og belægningssten fås som nævnt i en lang række forskellige størrelser, farver og teksturer og placeres når de lægges ovenpå en vibreret sandpude.

Hvis du gerne vil have en traditionel måde at lave en belægning bør du lægge fliserne tæt opad hinanden med en fugebredde på 2-5 mm, men hvis du her forelsket i den udlandske stil hvor man sætter dem med 5-10 cm mellemrum og lader et græsset eller noget andet lavt voksende bunddække vokse er det også en mulighed.

2. Overgangen du ikke bemærker

Konceptet der er kommet i de seneste år, er at lave en overgang du ikke bemærker når du bevæger dig udenfor. Det betyder at man bringer ens stil indefra huset ud. Mulighederne er mange med store glasskydedøre, franske døre eller så simpel med ens belægning både ude og inde. Her kan man eventuel vælge betonfliser, keramiske fliser eller travertin som fås i de klassiske farver som ofte benyttes indendørs.

3. Leg med betonblokke og trappetrin

Mens mange tænker at betonblokke er et rustikt valg er det altså muligt at skabe flotte og minimalistiske løsninger hvis man vælger de rigtige løsninger. Blokke og trappetrin giver en række muligheder for at hæve eller sænke uderummet for at opdele det i flere rum og skabe hyggekroge rundt i haven.

beton paa beton udenfor

4. Beton på beton

Mange mener at beton på beton kan blive alt for råt og kedeligt, men prøv at mikse de grå farver med farverige kombinationer af puder og tæpper og se hvor smukt det kan blive – du vil blive overrasket. Hvis du ikke er til beton på beton, kan du altid snyde synet med betonklinker i andre farver for at skabe liv ;-).

store fliser paa terrassen

5. Firkantede terrasser

De firkantede terrasser er de mest populære løsninger hvilket og giver et stilsikkert udseende. Vi ser dog en stigende trend i at opdele terrasser i flere rum ved hjælp af enten trædesten eller græs. Ved at man bringer grønt ind mellem ens områder giver man det ekstra liv og charme.

mix materialer

6. Mix materialer

Beton behøver ikke være det eneste materiale man bruger når man skal lave en terrasse. Terrasser får en masse charme ved at blande materiale som træ og beton eller tegl og beton. At mixe materiale giver også flotte muligheder når man skal vælge havemøbler og pynt da man kan vælge noget der matcher en af tingene.

8 ideer med beton

7. Ild tiltrækker og forlænger aftenen

En stigende trend er at bygge hyggelig bål steder med betonkantsten hvor man kan tilbringe de mange sommeraftner. En anden og nemmere mulighed er at købe et ildbord hvor man blot skal tilslutte gas. Ildborderne fås i forskellige designs så der helt sikkert er en til enhver smag.

8. Store betonfliser på terrassen

Sidst men ikke ”mindst” giver vi store fliser til terrasser. Store fliser er blevet de mest populære valg de seneste år da de giver flotte store flader og færre fuger hvor ukrudt kan komme. Store fliser behøver ikke være 90×120 men kan blot være havefliser 50×50 som også er en større fliser.

MODTAG NYHEDER

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips og tricks til dit uderum.

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med inspiration til køb af haveprodukter, samt information om tilbud, nyheder og konkurrencer. Du kan forvente 1-2 mails månedligt. Du kan altid framelde dig direkte i mailen du modtager. Du kan læse mere om vores behandling af personoplysninger i vores persondatapolitk
ANDRE LÆSTE OGSÅ
GRATIS OPBEVARING

Opbevar i op til 8 uger

HURTIG LEVERING

Indenfor 3-5 dage

KUNDER ELSKER OS

4,6 på trustpilot

SIKKER BETALING

Visa / MasterCard / Mobilepay