Hurtig levering 〡 +2000 Produkter 〡 4,6 stjerner 〡Om osÅbningstider
Brug for hjælp? 97491452 / [email protected]

ARTIKEL

Store eller små fliser? Hvilken størrelse fliser passer til dit projekt? 

Udvalget af forskellige typer belægninger er næsten uendelige… Der er forskellige farver, materialer og designs at vælge imellem og til sidst er der størrelsen.

Skal du vælge store eller små fliser til dit uderum? Der er typisk 2 faktorer der der spiller i:

  • Størrelsen på dit udedørs område
  • Hvilken stemning du ønsker

store fliser soldaterfliser

Størrelse og former

Generet skal din flisestørrelse passe nogenlunde til det areal du skal lave. Har du en lille terrasse med mange hjørner og former, vælger man typisk små betonsten. Små betonsten giver dig mulighed for at lege mere med former og kan faktisk få område det til at virke større. Hvis du vælger store fliser på en lille terrasse, kan du faktisk lave en mere intim følelse, da terrassen kan virke mindre.

bondesten sma omraader

Hvis du har en stor terrasse, giver større fliser et mere moderne og let udseende. Store fliser som soldaterfliser giver din terrasse færre fuger, og du får dermed en følelse af større flader.

Hvordan du lægger din belægning har også en effekt hvordan terrassen virker. Hvis fliserne bliver lagt i eksempelvis forbandt kan terrassen virke længere end den er.

Intimt eller elegant?

For at skabe en intime og rolige omgivelser kan mindre fliser være et smukt valg. Et godt eksempel kan være bondesten, som giver dig en flot og ensartet overflade. En anden stil kan også være modulserien som er ideel til buede havestier og terrasser, som også giver dig mulighed for at lave sildebensmønster, hvor fugen er meget tydelig og løber i forskellige retninger.

Store fliser bringer en vis elegance til ens terrasse uden at distrahere øjet fra udendørselementer eller møbler. Storformatfliser og keramiske fliser giver et forenklet og moderne udtryk til dit uderum.

Så hvad skal du vælge?

Nogle gange påvirker formålet med din belægning, dit valg af størrelse.

Hvis du har en gårdhave eller indkørsel der er mere kuperet, kan det være nemmere at arbejde med mindre fliser. Mindre fliser har typisk også en højere bæreevne hvilket gør dem mere praktiske til indkørsler. Men hvis indkørslen ikke er kuperet, kan du også sagtens lægge store fliser uden der giver problemer.

Din udendørs belægning er grundlaget for dit uderum – uanset om du vælger lille eller store fliser – skal du sørge for, at den passer til formålet, tilføjer den stemning og giver mange års ubekymret nydelse.

Og til sidst er det vigtigste når du lægger dine fliser – uanset om det er grå eller sorte fliser, små som store at de bliver lagt korrekt, det gør at du får de mange års ubekymret nydelse.

 

MODTAG NYHEDER

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips og tricks til dit uderum.

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med inspiration til køb af haveprodukter, samt information om tilbud, nyheder og konkurrencer. Du kan forvente 1-2 mails månedligt. Du kan altid framelde dig direkte i mailen du modtager. Du kan læse mere om vores behandling af personoplysninger i vores persondatapolitk
ANDRE LÆSTE OGSÅ
GRATIS OPBEVARING

Opbevar i op til 8 uger

HURTIG LEVERING

Indenfor 3-5 dage

KUNDER ELSKER OS

4,6 på trustpilot

SIKKER BETALING

Visa / MasterCard / Mobilepay