Hurtig levering 〡 +2000 Produkter 〡 4,6 stjerner 〡Om osÅbningstider
Brug for hjælp? 97491452 / [email protected]

ARTIKEL

Tips og tricks til haverenovering

Haverenovering skaber værdi for ens hus og giver masser af hygge til huset.

Renovering af ens have

De seneste år har åbnet øjnene op for mange hvor skøn ens have kan være. Vi har set en stor stigning af haverenovering de seneste år hvor folk skaber smukke miljøer der kan nydes i mange år frem. Hvis du er i tvivl eller tænker over hvad du skal gøre når du går i gang med en haverenovering, kan du læse vores guide herunder.

Kend formålet med haverenoveringen

Inden du begynder at fjerne din nuværende havebelægning eller begynder at lede efter inspiration skal du først tænke ”hvad vil du have ud af haverenoveringen?”. Hvad er formålet med renovering, og hvilket behov har jeg?

Hvis du f.eks. har børn under 10 år, har du andre behov end hvis du ingen børn har. Måske er du på udkig efter en have der skal have et træningsareal, solbade areal eller et stort flot loungeområde. Når du ved hvad dit uderum skal bruges til er det nemmere at renovere og finde inspiration til ens løsninger.

Tænk også græsplænen ind i renoveringen – skal jeg have robotplæneklipper hvis så, skal jeg så have en kant yderst i græsplænen med sten? 

Lav din ønskeseddel

Lav en liste med punkter i en prioriteret liste så du ved hvad du VIL have og hvad det er ”nice-to-have”. Hvis du har små børn, kan en nødvendighed være et legeområde med gynger. Hvis du ved dette kan du nemmere planlægge eller få planlagt din have af en dig selv eller en anlægsgartner.

Hvis du kan lide underholdning, kan det være et stort loungeområde med sofaer, udendørs køkken, spabad eller pejs. Ønsker du Havefliser 30×30 eller skal du have mindre hollændersten som 1020? I dette stadie af haverenoveringen er vi på brainstorming stadiet hvilket betyder man ikke behøver at tænke på budget endnu.

Fastlæg dit budget

Når ideerne er på plads, er det nemmest at få lavet et klar budget fra dag ét. Et budget hjælper dig med at styre hvad der skal bruges og hvor meget der kan bruges. Det hjælper også entreprenøren hvis man bruger det til at planlægge og finde de perfekte løsninger til dit behov. Det er her hvor der bliver kigget på om alle ønskerne fra forrige punkt kan mødes eller man skal krydse ting af. Du kan endda justere budget og beslutte dig for at investere mere for at få det uderum du drømmer om.

Find en håndværker

Dette trin er for dig der ikke vil gøre det selv. Hvis du behov for at få en håndværker til at udføre opgaven for dig får du en smertefri løsning som giver et professionelt resultat. Hvis du er på udkig efter en anlægsgartner eller brolægger har vi samarbejdspartnere som kan hjælpe med at løse din opgave. Vi henviser både til deres forskellige hjemmesider så du har mulighed for at se tidligere opgaver og andre referencer.

hvis du har familiemedlemmer eller naboer der har fået lavet haven om kan du også spørge dem efter erfaring.

Identificer dine udfordringer

Når du valgt om du selv skal udføre arbejder eller du skal have en til det anbefaler vi at du starter med at identificere de potentielle udfordringer der kan være; Gå rundt i haven og se hvilket problemer der kan være. F.eks. kan være du ønsker en pool, men der er ikke plads og du dermed bliver nødt til at vælge et vildmarksbad i stedet. Er du i tvivl om hvor udekøkkenet skal være? Sørg for at den er placeret tæt på terrassedøren så det bliver lettere at komme frem og tilbage. Overvejer du store 90×90 fliser eller skal du nøjes med mindre havefliser som havefliser 20×20?

Vælg dine kampe

Er dit budget ved at være stramt kan du foretage løbende foretage små justeringer så du ikke skal gå på kompromis med det endelige resultat. For eksempel kan det være at stod en stor udepejs, her kan du overflade at lave en bålplads eller en blot købe et billig bålfad. De er langt billigere end at lave en udepejs.

Vælg dine produkter

Dette er for mange den sjove del af projektet. Hos os tilbyder vi en lang række af havekategorier som belægning, støttemure, hegn og meget mere. Faktisk tilbydes mange af vores produkter i mange forskellige farver og strukturere som giver dig en masser af mulighed for at designe et uderum. Vi har mange forskellige løsninger som klassiske havefliser til moderne keramikfliser. Hvis du er i tvivl om hvilket muligheder du skal vælge, er du mere end velkommen i vores fliseudstilling.

Hold øje med projektet

Selvom du har fundet kvalitetsprodukter og en brolægger du stoler på, skal du stadig løbende tjekke produkter for skader og løbende tjekke at arbejdet bliver udført som du havde tænkt dig. Stil spørgsmål hvis du er i tvivl om noget eller hvis noget ikke føles rigtigt.

MODTAG NYHEDER

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips og tricks til dit uderum.

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med inspiration til køb af haveprodukter, samt information om tilbud, nyheder og konkurrencer. Du kan forvente 1-2 mails månedligt. Du kan altid framelde dig direkte i mailen du modtager. Du kan læse mere om vores behandling af personoplysninger i vores persondatapolitk
ANDRE LÆSTE OGSÅ
GRATIS OPBEVARING

Opbevar i op til 8 uger

HURTIG LEVERING

Indenfor 3-5 dage

KUNDER ELSKER OS

4,6 på trustpilot

SIKKER BETALING

Visa / MasterCard / Mobilepay