Hurtig levering 〡 +2000 Produkter 〡 4,6 stjerner 〡Om osÅbningstider
Brug for hjælp? 97491452 / [email protected]

GØR DET SELV

Sådan lægger du brudfliser

Smukke brudfliser 

En sti af brudfliser leder dig sikkert ind i et hus, mens en terrasse eller sti lokker dig udendørs, ind i en for- eller baghave. brudfliser tilføjer varighed, styrke og holdbarhed til et landskab sammen med at skabe et naturligt belægning i et område, der ellers måske kun ville inkludere planter.

En del af vælger brudfliser pga. dets alsidighed: det kan skæres i ensartede rektangulære former eller mere tilfældige, uregelmæssige stykker, der kan arrangeres som et puslespil. I modsætning til andre stenarter tilbyder en ru overfladetekstur godt, sikkert greb – især når det er vådt – hvilket gør dem til et ideelt valg til udendørs belægning.

Brudfliser fås ofte i forskellige materialer og de materialer vi har er:

Sådan kommer du i gang

Til at starte med fjernes det øverste lag af sort muldjord for at nå ned til det mere faste råjord. Her skal man normalt grave 30 – 35 cm ned, men dybere hvis der stadig er muldjord eller sumpede forhold.

Efter fjernelse af jordlaget, skal der laves en bundsikring. Dette gøres for at lede vand væk og forhindre fugtighed i jorden. For at accelerere vandafledningen, kan der installeres et drænrør.

Bunden under brudfliser

Bundsikringen består af et lag sand, maksimalt 20 cm tykt, med en hældning på 25 til 40 promille, svarende til et fald på ca. 2,5 – 4 cm pr. meter. Dette lag jævnes med en retskinne og komprimeres ved at køre over det tre gange med en pladevibrator.

Dernæst lægges et lag stabilgrus, maksimalt 15 cm tykt. Efter udlægningen jævnes dette lag også med en retskinne og komprimeres omtrent tre gange med en pladevibrator. *Hvis gruset er meget tørt, kan det fugtes en smule. Det er vigtigt, at gruset fordeles jævnt og følger samme fald som bundsikringen.

Hvis overfladen af stabilgruset er ujævn efter komprimeringen, er det nødvendigt at tilføje mere grus og jævne det ud.

Sand under fliserne

Ved anlæg med sand Det er nyttigt at læse om anlægning med stabilgrus først, og husk at reglen om 2,5-4 cm fald pr. meter også er gældende her. Start med at fjerne omkring 15-20 cm af jordoverfladen. Efter dette skal der anlægges et lag sand, som komprimeres tre gange. Skulle det vise sig, at sandlaget er ujævnt efter komprimering, er det afgørende at tilføje mere sand og jævne det ud.

Når du lægger brudfliser

Brudfliser er typisk som et puslespil og stenene er normalt ikke samme tykkelse. Vi anbefaler derfor at du let river det øverste lag sand, så du har mulighed for bedre at placere brudfliserne. 

Når du har lagt alle fliserne anbefaler vi at du går rundt og ser om alle fliserne lægger stabilt. Hvis fliserne ikke lægger stabilt skal du tilføje sand under stenene. 

Når fliserne er lagt anbefaler vi at bruge rompox eller FF fuge for at få en stabil og vandgennemtrængende fuge.

MODTAG NYHEDER

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips og tricks til dit uderum.

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med inspiration til køb af haveprodukter, samt information om tilbud, nyheder og konkurrencer. Du kan forvente 1-2 mails månedligt. Du kan altid framelde dig direkte i mailen du modtager. Du kan læse mere om vores behandling af personoplysninger i vores persondatapolitk
ANDRE LÆSTE OGSÅ
GRATIS OPBEVARING

Opbevar i op til 8 uger

HURTIG LEVERING

Indenfor 3-5 dage

KUNDER ELSKER OS

4,6 på trustpilot

SIKKER BETALING

Visa / MasterCard / Mobilepay