Hurtig levering 〡 +2000 Produkter 〡 4,6 stjerner 〡Om osÅbningstider
Brug for hjælp? 97491452 / [email protected]

Sådan lægger du indkørsel med chaussesten

Det kan se kompliceret ud når man skal starte med at sætte sine små granitsten – men det behøver det ikke være.

En indkørsel med chaussesten

At lægge en indkørsel med chaussesten er et sjovt og spændende projekt. En indkørsel af chaussesten kræver det rette udstyr og ikke mindst at underlaget er lavet korrekt.

Før man går i gang skal man bestemme om man skal have en indkørsel med ren chaussesten eller man vælger at kombiner med eksempelvis betonfliser eller granitfliser.

Følgende materialer bliver brugt i guiden

  • Stabilgrus
  • Afretningssand
  • Vibrator
  • Snor
  • Brolæggerhammer
  • Chaussesten
  • Rompox – eller lignende

Det rigtige materiale er vigtigt få at få en solid belægning.

Hvordan lægger man chaussesten i indkørsel?

Når man har anskaffe ovenstående materialer og værktøjer samt har valgt den måde man vil lægge chaussestenene, er man ved at være klar til at anlægge sin indkørsel med chaussesten. Vi har opdelt guiden i flere steps herunder.

STEP 1. Opbyg et underlag

Underlaget er det vigtigste når man skal lave en indkørsel, det er vigtigt at underlaget er i orden da det har betydning for lagene ovenpå.

Først graver man cirka 30-35 cm af indtil muldjordet er væk og der er råjord.

STEP 2. Bundsikring

Underlaget her beregnes ud fra at det skal være en indkørsel. Vi anbefaler et underlag på max 20 cm sand som har en hældning på mellem 25 og 40 promille. Når bundsikringen er lagt, skal det komprimeres cirka 3 gange med en pladevibrator.

STEP 3. Bærelag

Efter bundsikringen lægges der et lag ud med stabilgrus mellem 12 og 15 cm som komprimeres ca. 3 gange.  Laget skal helst være 12 cm når det er komprimeret.

STEP 4. Anlægning af chaussesten

Nu er underlaget klar til at man skal lægge sine chaussesten i indkørslen. Man starter med at sætte snor op så man kan styre højden og linjen på ens belægning.

Når man begynder at sætte chaussestenene, skal man banke stenene ned med en gummihammer. Når man støder stenene ned, bliver den mere stabil.

STEP 5. Fugning

Der findes flere forskellige måder at afslutning sin indkørsel af chaussesten på. Vi anbefaler at man enten fylder det med fugesand, stenmel eller rompox. Hvis du gerne vil have en fuge som bliver hård og dermed minimal ukrudt, anbefaler vi rompox.

Rompox er nem at arbejde med og fås i 3 forskellige farver så der er en der passer til sin chaussesten.  

GRATIS OPBEVARING

Opbevar i op til 8 uger

HURTIG LEVERING

Indenfor 3-5 dage

KUNDER ELSKER OS

4,6 på trustpilot

SIKKER BETALING

Visa / MasterCard / Mobilepay